Svaštara

MUŠKARAC I ŽENA ŠKORPIJA: Horoskop otkriva osobine rođenih u znaku Škorpije

Inteligentne, neustrašive Škorpije su pravi izazov!

skorpija u horoskopu - Savremenazena.de

Advertisements

ŠKORPIJA – OPŠTE KARAKTERISTIKE

Škorpija, osmi znak Zodijaka, kuća je Marsa. Kao svaki znak, podijeljen je na tri dekanata. Prvi dekanat pripada Marsu, drugi Suncu a treći Veneri. Njegova priroda je hladna i vlažna, vodena, flegmatična; ženski znak, noćni, fiksni, mračni. Pripadaju mu grabljive zvijeri i vodene životinje, tekuće vode i drveće umjerene visine, ima mnogo djece, razvratan je, obazriv, sklon bijesu, lažljiv, gospodar opreznosti, lijepog lica, darežljiv u duši, nijem (bez glasa). Od ljudskog tijela pripadaju mu muški polni organ, testisi, bešika, zadnjica, perineum.

U prirodnom horoskopu Škorpija vlada osmom kućom, koja se odnosi na smrt, gubitke, ali i nasljedstva. Ujedno, ovo je druga okultna kuća. Element vode kojem pripada čini je emotivnom, a Mars (vladar) strasnom, dinamičnom i spremnom na akciju. Intuitivna je poput Raka i Ribe, te nazire dubok smisao iza površnih događaja.

IZGLED

Svojom pojavom odaje nešto od onog drugog, nematerijalnog, nedodirljivog svijeta. Škorpije vas mogu izuzetno privlačiti, ali ne klasičnom, pomalo sladunjavom pojavnom ljepotom, poput Vage, već misterijom koju neizbježno sa sobom nose. One jednostavno hipnotišu pogledom, a njihovu ogromnu energiju instinktivno ćete osjetiti čak i kada djeluju potpuno nezaintersovano i odsutno.

KARAKTER

Priroda ličnosti rođenih u znaku Škorpije puna je potivriječnosti, izvor je neugasive borbe strasti i osjećanja. Iako je Škorpija detektiv koji njuška po tuđim “skrovištima”, sama ima više tajni nego iko drugi. Njena najizrazitija osobina je suzdržanost, koja osobe rođene u ovom znaku čini pomalo tajanstvenim. Nikada ne dopušta da se prodre u njene najintimnije i najskrivenije sfere, a svoje slabe tačke uspješno krije od drugih. Ono što joj u mnogim slučajevima daje prednost je duboka i snažna intuicija koja joj omogućuje da razluči istinu od laži i da razdvoji zlo i dobro.

Škorpija ne vapi za masom da bi se potvrdila. Ovaj izdržljivi ratnik u svaki boj ide sam. Na njega se savršeno može primjeniti izreka da “male ptice lete u jatu, a velike same”, a Škorpion je i te kako velika ptica. Važnije joj je šta sama ona misli o sebi i svojim djelima, nego šta o tome misli okolina. Ukoliko procjeni da živi među površnim ljudima, ima snagu da se potpuno izdigne i živi sama. Ukoliko niko ne želi da je prati, sama će krenuti da otkriva tajnu smislenosti života i svijeta. Može da djeluje pomalo odsutno, čak i onda kada sve registruje, zbog stalno prisutnog osjećanja da pojavni svet nije kraj.

Izuzetno je teško udubljivati se u njihov kompleksan, težak i svojeglav karakter. Svijet Škorpije intuitivno mogu da naslute samo njihova vodena sabraća Rakovi i Ribe, dok ostalima, po pravilu, izmiču. Škorpije su veoma prisebne i hladnokrvne čak i u najrizičnijim životnim situacijama, jer se uopšte ne boje. U namjeri da ostvare neki cilj, ići će do krajnjih, drugima nedostupnih granica, bez pretjeranog razmišljanja o posljedicama. Zbog toga često djeluju bezobzirano. Škorpiju koja kreće nemoguće je zaustaviti, možete je jedino pratiti. Ona nikada ne staje na pola puta. Ispod na izgled mirne i pribrane pojave, krije se pravi vulkan. Ukoliko nije dobro kanalisana, ova silovita energija postaje destruktivna ili autodestruktivna. Iako je mračna, privlači kao magnet svojom podzemnom snagom. Opsjednutost smrću dolazi do izražaja u snovima. Još samo Rakovi imaju tako morbidne snove kao Škorpije. Doza onostranosti prisutna je u njima i poslije buđenja.

Neviđenom samodisciplinom vladaju svojim ponašanjem. S njima ne bi trebalo da ulazite u žestoke sukobe, zato što su najnezgodniji neprijatelji. Inteligentne su, veoma hrabre, ali i osvetoljubive. Dugo će pamtiti uvrede, a kako su izuzetno intuitivne, brzo će naslutiti vašu “Ahilovu petu” i uzvratit će kada ste najslabiji.

Škorpiji nije mnogo stalo do spoljašnjeg izražavanja naklonosti, ne laskaju, a i ne očekuju da im laskate, jer one najbolje znaju koliko vrijede. Ne dijele savjete samoinicijativno, kao Ovnovi, ali ukoliko zatražite njihovo mišljenje, onda ih pažljivo saslušajte, jer će vam bezuslovno reći istinu.

Ukoliko su Mars i Merkur loše aspektovani, namjerno lažu samo da bi povrijedile, ponašaju se kao špijuni, instinktivno razaraju sve plemenito i uzvišeno, jer su ispunjene neobjašnjivom mržnjom. Razumiju čak i ono što nije izgovoreno, hrabro stavljajući na raspolaganje svoju ogromnu snagu slabima i nemoćnima, ako ih za njih vezuje ista ideja. Izrazito su ambiciozne i temeljne, a ukoliko to požele, mogu biti neprevaziđeni radnici. Istrajnost koja se graniči s fanatizmom ne dozvoljava im da napuste započeti posao, a da ga ne obave idealno. Uopšteno govoreći, s njima se ni u čemu nije lako takmičiti.

LJUBAV

Strasne i posesivne Škorpije obično dominiraju onima koje vole. Veza s njima podrazumeva ekstreme svih vrsta, od egzaltiranih emocija, sjaja, duhovnog uzdizanja, do mraka i destrukcije. Sa predstavnicima ovog znaka najteže je živjeti. Veliki su perfekcionisti, posesivnost ih često vodi u sadizam, često najviše maltretiraju upravo one koje najviše vole. Opterećene su sumnjama i traže apsolutnu predanost. Veoma su mistične i neshvaćene, nose sa sobom svojevrsni fatalizam. Prava osjećanja ne pokazuje zbog neviđene samokontrole, tako da vam nikad neće biti jasno na čemu ste. Svoje tajne neće otkriti, ali će sve učiniti da odgonetnu tuđe, da bi vladale. Ne podnose prijetnje i ucjene, jer su po prirodi iznad njih. Ne dijele komplimente da bi nekog zavole. Napuštene izgledaju mirno, ostavljajući vas u nedoumici da li su uopšte voljele. Ukoliko jesu, “amputiraće” dio sebe i sve zaboraviti, a za to im ne nedostaje snaga.

Kada vole, osvajaju po svaku cijenu svojim magnetizmom. Preziru rutinu i opšteprihvaćene norme ponašanja i radije slijede principe koje same sebi postavljaju. Čak i kada su najzaljubljenije, ne izjavljuju ljubav i ne idealizuju, već zadržavaju jasnu svest o tome koliko ko vrijedi. Očekivati od Škorpija da im emocije pomute razum, na onaj način kako se to događa Rakovima i Ribama, iluzorno je, jer nisu tako romantične i mekane, a umjesto ružičastih nose crne naočare.

Ukoliko u neprestanoj potrazi za ljubavlju uspe da pronađe svoju jedinstvenu životnu ljubav, Škorpija će učiniti sve za nju u bukvalnom smislu te riječi. Štitiće je orlovskom hrabrošću, voljeće nezaboravno i doživotno. Zato se nemojte iznenaditi ako upoznate Škorpiju koja je čovjeka ili ženu svog života ispratila na “put bez povratka” i ostala doživotno vjerna svojoj ljubavi, isključujući svaku mogućnost da nekog ponovo voli.

MUŠKARAC ŠKORPIJA

U braku pokazuje mnogo osjećanja za zajednički život. Voli ženu i djecu, ima smisla za humor, ali zbog velike preokupiranosti u poslovima van kuće može da bude često i nepodnošljiv. Činjenica je da isključivo od žene zavisi kakav će on biti suprug i otac. Ukoliko naiđe na razumijevanje i vidi da supruga prelazi preko njegovih izvjesnih slabosti poput nervoze, on će to znati da cijeni i višestruko da se oduži.

PROČITAJTE JOŠ: LJUBAVNI HOROSKOP ZA JESEN 2018: Jarac u velikoj dilemi, Strelac pred venčanjem

ŽENA ŠKORPIJA

Veoma je dobar drug u braku, odlična majka i vrlo pouzdana. Više od svega cijeni porodičnu sreću. Zna da voli strasno, a kad zbog izvjesnih razloga i eventualno promijeni mišljenje, ona to ne iskazuje trenutno, već traži nove puteve i načine da vrati izgubljenu harmoniju u braku. Veoma je šarmantna i rado viđena u svakom društvu, jer šarmom zna da osvoji simpatije okoline.

ZDRAVLJE

Škorpije su fizički jake i izdržljive, pa veoma rijetko oboljevaju. Slabe tačke su im polni organi, donji dio trbuha i grlo. Ne traže posebnu pažnju i njegu, hrabro se suočavaju sa bolešću. Nije rijedak slučaj da odbiju uobičajene načine liječenja i da se opredjele za alternativne metode.

SLAVNE ŽENE ROĐENE U ZNAKU ŠKORPIJE:

Marija Kiri, Indira Gandi, Grejs Keli, Barbara Haton, Bo Derek, Džeklin Smit, Džodi Foster, Džulija Roberts, Goldi Hon, Jasmin le Bon, Ani Frid Lingstad, Hilari Klinton, Vupi Goldberg, Kalista Flokharst, Linda Evans, Lorin Haton, Meg Rajan, Monika Viti, Seli Fild, Sofi Marso, Demi Mur, Vinona Rajder.

SLAVNI MUŠKARCI ROĐENI U ZNAKU ŠKORPIJE:

Kristofer Kolumbo, Paganini, Turgenjev, Dostojevski, Klod Mone, Edgar Alan Po, Pikaso, Martin Luter, Reza Pahlavi, Aga Kan, Princ Čarls, Robert Kenedi, Fransoa Miteran, Šarl de Gol, Alen Delon, Bert Lankaster, Deni De Vito, Martin Skorceze, Kelvin Klajn, Lari King, Boris Beker, Brajan Adams, Čarls Bronson, Eros Ramacoti, Rok Hadson, Ričard Barton, Ričard Drajfus, Vinsent Kasel, Bil Gejts, Leonardo di Kaprio, pišu “Novosti“.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh