Svaštara

Horoskop za vaš podznak do 31. oktobra 2018. godine: Vage imaju sreće sa novcem, a Jarac privlači ostvarenje želja

Horoskop predviđa puno iznenađenja i promjena do kraja oktobra, naročito kad nas začara magija punog Mjeseca… Saznajte šta čeka vaš podznak…

Horoskop - Svetplus.com

Advertisements

Oktobar je sa sobom donio jednu drugačiju energiju. Toplije dane, i privid izvjesne harmonije. I, upravo na tim poljima mnogi su griješili. Znakovi pored puta nikada nisu bili toliko jasni, a ipak smo ih previdjeli. Međutim, oktobar je mjesec koji nekako redovno sporo prolazi, i još je mnogo dana pred nama u kojima možemo promijeniti nešto što nam trenutno pritiska dušu, piše “Astro portal“.

Tranzitni Merkur i Venera su u Škorpiji, obrazovaće i aspekt konjunkcije. Venera je retrogradna, i tek posljednjeg dana ovog mjeseca napustiće Škorpiju i vratiti se u Vagu. Sunce 23. oktobra ulazi u Škorpiju. Narednih sedmica svaki naš dah nosiće u sebi škorpionsku energiju. A nismo navikli da ovaj mjesec bude takav. Iako nam sve trenutno djeluje sunčano, vedro i lako, istine su mnogo dublje nego što možemo da pretpostavimo. Svaka emocija koja nas obuzima ima svoj početak u samom središtu našeg bića, i ništa što je lažno i površno neće opstati.

Pa neka vas ne iznenade vijesti o nečijem rastanku, o prekidu nekog partnerstva, o sukobu prijatelja. Jer mnogo je toga što ne znamo. Ono što vidimo daleko je od istine. Ono što ne vidimo, trajnije je i iskrenije od nekih ‘istina’ koje ne možemo da izbjegnemo. Očekuje nas i pun Mjesec u Biku 25. oktobra. Pamtićemo oktobar kao mjesec ljubavi. Ali neće svi biti srećni zbog toga, jer nije ljubav sve ono što vidimo kao savršeno.

Podznak Ovan

Strasti divljaju. I nije vam to strano. Ali kao da niste spremni da se suočite sa nekim potrebama, željama i zahtjevima. I grabićete ka onome što istinski želite. Shvatajući pritom da nešto u šta ste bili možda i najsigurniji nije baš toliko idealno. Niste skloni idealizaciji, i teško vam je da priznate sebi da je neki sud bio pogrešan. Bićete direktni, surovo iskreni, pa neka vas zaobiđu oni koji nisu spremni da čuju istinu. Finansijska situacija nije nešto o čemu ćete željeti da pričate, jer dosta je nekih rashoda pred vama, i pazite koliko možete da potrošite. Moguć je sukob sa prijateljem, jer nije svako spreman da ‘uleti’ u istinu, iako je to vaše prirodno stanište. Ne znaju svi da plutaju u uzburkanim vodama.

Podznak Bik

Oktobar je mjesec koji će vama proteći u znaku čiste emocije. Pozitivne, negativne, prijatne ili ne, ali nećete moći da zažmurite i pravite se da ste ravnodušni. Zauzeti će doživjeti izvjesnu ‘rekonstrukciju’ veze u kojoj su. Jer previše je tajni prisutno, previše je onoga što je jednom zamjereno, ali nikad nije izgovoreno. I previše je ljubomore, koja grize iznutra i ruši sve ono što se idealizuje. Budite sigurni u ono što govorite, budite spremni da se borite za ono što osjećate i budite spremni na nerazumijevanje vaše okoline kada su neke vaše odluke u pitanju. Promjene su u vašem slučaju neophodne. Ali niste još uvijek svjesni koliko će one slojeva zahvatiti. Problemi na poslu mogu uticati na vaše zdravstveno stanje.

Podznak Blizanci

Loše ste. Ne pričate o tome, šutite o onome što vas noćima drži budnima. Ali, iako izbjegavate pitanja, razgovor o tome oslobodio bi mnoge blokade koje su se u prethodnim sedmicama stvorile. Shvatili ste da ste u nekim stvarima mnogo pogriješili. I nije vam problem da to sebi priznate. Ali razmjere nekih pogrešnih odluka otišle su predaleko, i niste spremni da prihvatite određene posljedice. Međutim, dostižete tačku pucanja. I neće biti neprimijetno. Pričat će o vama, širiće neistine i dijeliće ‘dobronamjerne’ savjete. Ne reagujte na provokacije.

Studenti će prolaziti kroz teži period, teško se adaptirate na nove obaveze, i ne želite da prihvatite da slobodnog vremena više nemate u onoj mjeri u kojoj mislite da vam je potrebno. Pripazite se nekih rizičnih odluka, ne ponavljajte istu grešku ponovo.

Podznak Rak

Oktobar je u znaku ljubavi, zabave, poklona, iznenađenja i nekih uspjeha kojima ste se dugo nadali. Drugi nisu navikli da vas viđaju takve. Jer, u narednim sedmicama ništa neće biti nemoguće i nedostižno za vas. Prepreke i zabrane nećete kao takve posmatrati. Dosta je pravila koja ćete prekršiti i to nećete posmatrati kao određenu životnu kataklizmu. Kao da osjećate priliv jedne nove energije i snage. Priliv svega onoga što ste oduvijek željeli da imate i živite, ali je uvijek nedostajalo ono malo zrno hrabrosti i ludosti. Sada toga imate u izobilju. Posvetićete se svojim prijateljima. A nekome od njih je pomoć dobrodošla. Budite strpljivi, jer promjene koje su vas zahvatile, nisu i ostale. I promjena svesti kroz koju ste prethodnih mjeseci prolazila, nekoga tek očekuje. A ne reagujemo svi jednako na zemljotrese postojećeg svijeta. Moguća je pojačana ljubomora.

Podznak Lav

Više ni sami ne znate koliko ćete još moći promjena da podnesete, prije nego što neko primijeti da vam je loše. Ne volite slabosti, i nikada ne biste dozvolili sebi da neko primijeti sjetu u vašem pogledu, ali okolnosti u kojima se nalazite već izvjesno vrijeme, negiraju vaše stavove. Potrebno je o nekim problemima iskreno razgovarati. A vi razgovore izbjegavate vrlo uspješno. Međutim, nećete još dugo moći tako. Istine će vas osloboditi. Neke će možda i zaboljeti. Ali ovako ne možete još dugo, sebi štetite upornim odbijanjem da nešto konketno promijenite. Poslovna situacija se drastično mijenja. Pa, ako ste željeli da promijenite posao ili da napredujete, sada je prilika za to. Mogući su sukobi sa voljenom osobom, jer mnogi vaši planovi bili su i mogu biti odloženi, zbog porodičnih obaveza, ili sukoba sa nekim članom porodice. Pazite da, pokušavajući da smirite nervozu sa jedne strane, ne izgubite drugu stranu.

Podznak Djevica

Vi ste stalno u pokretu. I kao da vam se dani svode samo na kretanje između tačke A i tačke B, i tek ponekad dozvolite sebi luksuz tačke C. Umara vas sve to. Željeli biste malo mira, odmora, i isključenosti od svega i svih. A to je upravo ono što u narednim sedmicama nećete moći sebi da obezbjedite. Ako i pronađete malo vremena za odmor, misli neće mirovati. A mnogo je toga o čemu trenutno razmišljate. Željeli biste da odjednom riješite sve probleme. Iako ste svjesni da svaki haos počinje iznutra. I da dok ne postignete svoju harmoniju, ne možete očekivati da ćete je primijetiti i izvan vas. Studenti mogu imati vrlo produktivan period u narednim sedmicama, pa bi bilo dobro da ozbiljno shvate svoje obaveze. Usudite se da rizikujete, jer rizik je nekada jedini put do uspjeha. Moguće su prehlade, jer zbog tempa kojim trenutno živite ne uspevate da pružite sebi neophodan odmor.

Podznak Vaga

Finansije su vam najbitnije u ovom periodu. Novac prolazi kroz vaše ruke. Ali teško zadržavate nešto. Previše je troškova, obaveza, i vi uspijevate da ih izmirite, ali neki vaši tajni planovi i želje ostaju još uvijek neispunjeni. Mijenja se vaš sistem vrijednosti. Ako ste ranije i tolerisali bahatost i bezobrazluk, sada vam to ne pada na pamet. Sukobi, koje inače ne volite, sada će postati učestaliji. I mogu vam mnogi reći kako ste se dosta promijenili, to vas neće posebno nervirati.

Svjesni ste da je samo bilo pitanje trenutka kada će samokontrola da pukne. Postajete svjesni koliko vam ove promjene prijaju, i koliko uživate u tome da svima govorite svoje iskreno mišljenje. Međutim, to voljenoj osobi može početi da smeta, jer neće biti sigurna da li se vaše promjene odnose i na nju, i da li će vaš odnos moći da ostane jednak onome od ranije.

Podznak Škorpija

Kao da tek sada postajete svjesni koliko se vaš život promijenio u posljednjih nekoliko mjeseci. Koliko ste darova primili od života. I koliko vas Nebo svakoga dana obasipa novim darovima. I nisu bile jednostavne i lake sve te promjene. Ali bile su neophodne. Trebalo vam je u prethodnom periodu da se malo osamite i razmislite o tome gdje ste jednom željeli da budete, gdje ste sada, i da shvatite da se sve dešavalo sa razlogom.

Kada biste samo jedan mali komadić prošlosti promijenili, ništa ne bi bilo isto, i vi ne biste danas bili baš tu gdje jeste. Prihvatite prošlost. Zahvalite joj se. I živite samo sadašnji trenutak. Bićete otvoreniji, pričaćete o nekim temama koje ste uvijek izbjegavali, pokazivaćete sve svoje emocije i voljena osoba biće pozitivno iznenađena vašim promjenama. A slobodni bi mogli da upoznaju nekoga zaista zanimljivog. Bude se skrivene strasti, neke strasti kakve ste osjećali da imate, ali im se nikada niste do kraja prepuštali. Uživajte u onome što jeste. Finanasijska situacija se popravlja, ali ne trošite više od onoga što u ovom trenutku možete sebi da priuštite.

Podznak Strijelac

Vaša stvarnost sve je, samo ne onakva kakvom je prikazujete drugim ljudima. Pristuna je velika ljubomora usmjerena na nešto što vi imate trenutno, a vi ni sami ne znate kako da se nosite sa svim tim, i ne biste nikome poželi da trenutno hoda u vašim cipelama. Međutim, to otkrivate samo odabranima. Imali ste težak period iza sebe, jer privikavanje na neke nove životne okolnosti ne ide vam uvijek lako. Sada ste se već pomalo privikli i shvatili da stvari ipak nisu toliko loše. Slijedite svoj osjećaj, jer krajem mjeseca svedočićete nekim uspjesima koji će vam pokazati da ste upravo na pravom mjestu. Ljubav polako pristiže u vaš život. Možda trenutno to ne primijećujete, jer nemate vremena, ali ljubav nas ne pita. Porodica vam može zamjeriti jer vas ne viđaju dovoljno. Pazite kome šta pričate.

Podznak Jarac

Usmjereni ste na svoje prijatelje, na uspjehe kojima svjedočite i lijepim prilikama koje ćete proslavljati. Očekuje vas nekoliko zaista prijatnih sedmica. Slavit ćete ljubav, prijateljstvo i velike uspjehe. Sve ono što ste željeli sada pristiže u vašu stvarnost. Ali krenite ka tome, budite spremni da iskoristite svaku priliku koja vam se bude nudila. I budite spremni da rizikujete, iako niste ljubitelji nepotrebnog rizika.

Želite da promijenite dosta toga, i već ste polako krenuli u proces promjena. Nekome se dopadate, i neko vam to konačno priznaje. Zauzeti će uživati pored voljene osobe. Finansijska situacija neće biti idealna, jer imaćete dosta troškova, a spisak stvari koje su vam potrebne se samo povećava.

Podznak Vodolija

Usmjereni ste na poslovnu situaciju. Svjesni ste koliko možete i šta tačno želite. I nekome možete djelovati hladno, pretjerano ambiciozno i surovo usmjereno na cilj. Ali vi znate da je samo pitanje trenutka kada će stvari krenuti u vašu korist. Ne sklanjate se pred problemima, prihvatate neke obaveze koje drugi izbjegavaju, a to vam posebno ide u prilog. Mogući su porodični problemi, jer zanemarili ste one koji vas vole. Iako će vam biti teško da balansirate na oba fronta, nekako ćete uspjeti u tome. Pazite samo da u svoj toj ambiciji, negdje usput, ne izgubite sebe i prave razloge zbog kojih koračate baš tim odabranim putem. A neko će vam ukazati na mogućnost toga.

Podznak Ribe

Studenti će sedmice pred sobom posvetit svojim obavezama i drugi će teško moći da vas prepoznaju. Nekako ste olako pristupali svemu onome što je potrebno uraditi, a sada možda i previše ozbiljno posmatrate istu stvar. Mijenja se vaš ugao posmatranja stvarnosti. Oduvijek ste znali da proniknete ispod onoga što se lako primijeti. I da uočite one sitne niti kojima je sve oko nas, pa i mi sami, povezano. Trenutno ste usmjereni na ono nevidljivo, posebnim čulima dodirljivo, i uživate u tome. Nemate potrebu da to svima objašnjavete, i ne smetaju vam priče o tome kako ste se promijenili. Možete iznenada otići na neki kraći put. Pripazite samo da zbog usmjerenosti na ono nevidljivo, ne previdite nešto što je tačno ispred vas.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh