Svaštara

Vrline horoskopskih znakova: Ovan pun samopouzdanja, Lav daje i šakom i kapom!

Sve ima svoje lice i naličje. Ali, ako znakove Zodijaka pogledamo sa pozitivne strane, vidjet ćemo da svaki od njih ima neke osobine po kojima se izdvaja

Ljubav - Today.com

Advertisements

Svaki znak Zodijaka ima neke prednosti i vrline po kojima je jedinstven.

Ovo su vrline horoskopskih znakova svakog ponaosob.

Ovan

Upustiće se u nepoznato sljedeći uzrečicu “Ko ne riskira, taj ne profitira”. Nagon prema pobjedi mu je u krvi. Voli da se takmiči, a dobru konkurenciju će uvijek toplo da pozdravi. Samopouzdanje mu omogućuje da jasno izgovara svoje stavove i bori se za svoja prava.

On ne čeka, nema strpljenja za to. Čini sve što je potrebno kako bi stigao do uspjeha.

Bik

Na njega možete da se oslonite. Kad nešto obeća, to će i ispuniti. Neće vas držati u neizvjesnosti. Bikovi znaju da prepoznaju vrijednost u stvarima i osobama. Čuvaju i cijene ono što im je bitno.

On je velika maza Zodijaka, iako to rijetko pokazuje. Potrebni su mi dodiri i zagrljaji.

Stoji iza svojih odluka i stavova. Istrajan je, ne izdaje lako sebe, pa ni druge. Uživa u dobroj hrani, finom vinu, komforu i se*su.

Blizanci

Nema toga što on ne zna zanimljivo ili duhovito da ispriča. Odlično se se nosi s promjenama. Prihvatiće različite stavove i mišljenja.

O svemu znaju ponešto, mnogo toga ih zanima. Rado će čuti i dobar trač, ali i usvajati i korisne informacije. On ne može sam. Uvijek je okružen prijateljima. Voli dobar provod, putovanja i inteligentne osobe. Što misli, to i priča. Lako pušta neznance u svoj život. Nije mu problem da priča o sebi i svojim slabim stranama.

Rak

Kad vas pusti blizu svog srca, nježnost će vam pokazati toplim pogledom, zagrljajima i iskrenim riječima. Utješiće vas kad vam je teško. Zagrliće vas kad ste usamljeni. Njegova toplina je bezgranična i duboka. Zato i ima oklop kojim ranjivost štiti od izazova i spoljašnjih opasnosti.

Rak će naslutiti i ono što nije izgovoreno. Predosjetiće promjene koje dolaze. Prepoznaće laž. Kad vam je Rak dostupan i uvijek na raspolaganju, znajte da vas voli. Radije će sebi uskratiti nego vas oštetiti.

Lav

Kada nešto želi da posetigne, on ne gubi vrijeme, nego hrabro kreće u akciju i ne odustaje dok to i ne dobije.

Naklonost će vam pokazati poklonima. Rado časti prijatelje, dijeli s drugima ono što ima.

Pun je oduševljenja i zanosa. Lako će vas zadiviti svojim vrlinama, ali i biti zadivljen tuđim karakteristikama.

On uživa u večernjim provodima i druženju s prijateljima. Duhovit je i ako to odluči, nasmijat će vas do suza. Ima nešto u tome kako se kreće, kako zrači. Lavovi često imaju onaj neodoljivi faktor X, koji ih izdvaja iz gomile.

Djevica

Djeluje planski, ne podnosi stihiju i haos. Njena organizovanost često je ključna za poslovni uspjeh.

U njenu stanu svaka je stvar na svomu mjestu. Voli tačnost, važni su joj detalji, uredna je i sve obavlja u zadatom roku. Ima poseban talenat da svaku situaciju isplanira do najsitnijih detalja i potom shvati uzrok onome što se događa.

Vrlo je vrijedna i odgovorna u poslu. Poslodavci je cijene zbog njene predanosti radu.

Ne podnosi površnost. Ponekad joj treba za nešto više vremena, ali će zato rezultati njenog rada dobiti najbolju ocjenu.

Vaga

Nema većeg šarmera u Zodijaku od Vage. Njen osmijeh, gestikulacija, ‘slučajan’ dodir, naprosto su neodoljivi.

Cijeni skladne odnose s drugima. Za pruženu uslugu zahvaliće vam se znakom pažnje, i sama pomoći kad može.

Veliki je borac za pravdu. U ovom znaku ima puno advokata i pravnika. Vagina deviza je – svakom prema zasluzi.

Niko nema tako istančan ukus za ljepotu kao ona. Uvijek je posebno dotjerana, namirisana, a stan besprijekorno sređen. Vaga je taktična, pazi što govori da vas ne povrijedi. Izbjegava svađe, naginje kompromisu i traži mirna rješenja.

Škorpija

On nije samo strastven u krevetu, nego u svemu što je u prvoj zoni njegova interesa. Strast je njegovo pogonsko gorivo.

Nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Njegova energija motiviše. Teško mu je reći ‘ne’.

Sposoban je da izdrži i najveće napore. Što je rizik veći, njemu je zanimljivije. Kod njega nema zlatne sredine. Ili je ili nije.

Strijelac

Što mu je na umu, to je i na drumu. On govori što misli, ne podnosi laži, igre i tajne. Voli da putuje, odlazi na mjesta na kojima nikad prije nije bio, upušta se u situacije koje su pune uzbuđenja i rizika.

Cijeni svoju slobodu, ali je pruža i drugima. Ne voli da zavisi od drugih.

‘Živim i puštam druge da žive’, njegova je omiljena uzrečica.

Puno ulaže u svoje znanje i obrazovanje. Pomno istražuje teme od posebnog interesa. Čita, školuje se, surfa internetom… Lako ga je voljeti jer je usmjeren na pozitivnu stranu života. Vidjet će ono dobro u svemu i okrenuće leđa negativnim ljudima.

Jarac

Ono što preuzme na sebe, to će i da obavi. Svojim dijelima uliva osjećaj sigurnosti i pouzdanosti.

Posao i karijera su njegova područja dokazivanja i tu uglavnom stremi najvišim pozicijama. Penje se polako, ali sigurno. Puno toga shvata ozbiljno, nema vremena za površne razgovore i nebitne stvari. Zna svoje prioritete i posvećen im je u potpunosti. Rođen je za vodeće uloge. On je glava porodice, ali i direktor, menadžer, voditelj.

Zna da organizuje i vodi posao. Kada ga nešto interesuje, potpuno se posvećuje toj priči. Cilj je da plan sprovede u djelo.

Vodolija

Rado krši pravila i životni mu je cilj biti slobodan u svakom pogledu.

Njegov svet ideja nešto je najdragocjenije što posjeduje. On vjeruje da je moguće i dokazaće da je tome tako.

Rado se povezuje s ljudima s kojima dijeli slične interese. Voli biti prvi među jednakima. Sve što čini, čini na svoj način i pritom ne mari što drugi misle o tome. Napredno razmišlja, pliva protiv struje. Ima vrlo jake stavove koje ne mijenja lako. Uvjeren je u svoju istinu i bori se za nju. Slijedi svoje ideje i ostvaruje svoje snove.

Ribe

Treba li vam rame za plakanje, obratite se Ribi. Neće vam dijeliti savjete, slušaće vas i biti tu za vas. Vrlo je maštovita, talentovana za umjetnost, ni iz čega će stvoriti nešto, pronaći neobična rješenja za obične probleme.

Ima dobro srce. Pomoći će slabima i nemoćnima. U ljudima vidi ono najbolje. Bitna joj je dobrobit onih koje vole. Odreći će se sopstvenih interesa, da bi drugome pružila podršku i pomoć. Niko budan ne sanja tako romantične snove kao pripadnik ovog znaka. Sanja o idealnoj ljubavi u kojoj je voljen i voli do kraja života, piše “Stil“.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh