Svaštara

Dobio kuću na poklon, ali u njoj NEĆE DA ŽIVI! EVO I ZAŠTO…

Priča o šesnaestogodišnjem Jovanu Nikoliću iz sela Vrmdže u Srbiji izazvala je veliku pažnju javnosti i podstakla mnoge da mu pomognu. Veliki broj građana već je poslao novac, poklone. Oglasila se i Fondacija “Ana i Vlade Divac”, koja je, po želji Jovanovog pokojnog oca, donirala kuću u vikend-naselju u okolini Sokobanje.

Jovan Nikolić - Screenshot/RTS.rs

Advertisements

Jovanu se život promijenio u samo nekoliko dana – dobio je struju, a danas su dobrotvori, koji žele da ostanu anonimni, poslali magarence i ovcu.

“Sad sam sretan što imam magare i tu ovcu i što će kuću da naprave da imam gdje da živim”, kaže Jovan Nikolić iz sela Vrmdže.

Fondacija “Ana i Vlade Divac” je takođe preko dobrotvora prošle godine obezbedila kuću Jovanovoj porodici dok mu je otac još bio živ. Pravilo je da kuću izabere socijalno ugrožena porodica kojoj pomažu.

– Njihov interes da im se kupi ova kuća jeste to što je bolnica blizu, Novica je bio jako bolestan čovek i vrlo često je išao u bolnicu, trebao mu je doktor – kaže Marija Tomić iz Fondacije “Ana i Vlade Divac”.

Kuću trenutno niko ne koristi, sve je kako je i bilo. U Fondaciji kažu da ih niko nije obavestio da je Jovan, u međuvremenu, napustio kuću.

On je živeo tu, videlo se i po stvarima i hranio se tu, zaista je bio tu i mi smo se uverili u to jer mi porodicu kada zbrinemo mi je ne ostavimo, obilazimo, da vidimo kako su se snašli. U Centru za socijalni rad navode da su pokušavali da motivišu Jovana, ali da nisu uspeli – kaže Marija Tomić.

– Za svoje godine on je zaista zreo dečak i jednostavno nemamo načina da mu stanemo na put i da ga ubedimo u nešto što on ne želi – kaže Vladimir Pavlović, direktor Centra za socijalni rad u Sokobanji.

– Mi nismo očekivali da se u ovom broju ljudi jave, mi smo hteli da u stvari pomognemo da mu se bar taj priključak struje reši – kaže Slaviša Krstić iz Mesne zajednice Vrmdža.

Jovan ne odustaje od svoje odluke. Ovih dana pojavili su se i dobrotvori koji žele da mu sagrade novu kuću u Vrmdži.

– Ovde imam gde da radim, imam svoje komšije, uvek će svako od komšija da mi izađe u susret, tamo me niko ne zna – kaže Jovan.

Za Fondaciju “Divac”, koja je do sada 700 kuća donirala, ovo je nova situacija zbog koje će, kako kažu, razmotriti mogućnost da Jovanovu kuću, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, dodele drugoj ugroženoj porodici, piše “Kurir“.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh