ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Svaštara

Koja tri znaka su zločesta djeca kada je humor u pitanju

Strastveni i živopisni pripadnici vatrenih znakova vole da se igraju, a humor je za njih najzabavnija društvena igra odraslih.

Ljepota - Arhiva

Pomoću humora možemo poboljšati komunikaciju i time sebi olakšati stvaranje društvenih ili intimnih veza. Uz humor ćemo lakše riješiti svakodnevne probleme, pa možemo biti uspješniji u poslu ili se barem kroz svakodnevicu kretati sa manje stresa. Smijeh je jedan od najjednostavnijih lijekova protiv svakodnevnog stresa, a smisao za humor pomaže nam u dugoročnom održavanju dobrog zdravlja.

Vatreni znakovi
su djetinjasti u svojim šalama pa su im najsmješnije neslane šale, podvale i svakakve vragolije. Vrlo su ekspresivni, s talentom za pretjerivanje i dramatičnost te su izvanredni zabavljači koji izazivanju grohotan smijeh. Humor je njihov način da se istaknu, zadive druge svojom ličnošću, da svakodnevno glume na pozornici života. Lako se dogodi da prekorače granicu dobrog ukusa jer su ponekad previše direktni, ali uglavnom nemaju zle namjere. Vole jednostavnu vrstu humora, bez velikih apstrakcija. Nekima se taj snažan, direktan, jednostavan humor može činiti hvalisavim i nezrelim, ali on isijava životnu radost i toplinu.

Ovan će češće humor izražavati na fizički način, glumiti i demonstrirati ono što želi, nego što će ga izražavati riječima. Čarli Čaplin je, na primjer, bio Ovan. Dovoljno je da se sjetimo njegovog slavnog lika skitnice! Ovan voli izazivati svojim humorom, šaliti se na račun drugih, važno mu je da bude smješniji od drugih, u čemu obično vrlo lako uspijeva.

Lav je talentovan zabavljač i improvizator, uživa da zabavlja druge. Koristi se pretjerivanjem, vrlo je dramatičan i može biti arogantan. Ali zna da se našali i na tuđ i na svoj račun. Podsticajna publika daće mu dodatan polet pa njegovoj šaljivoj zaigranosti nema kraja.

Strijelac je jedan od najtalentovanijih šaljivaca koji voli da priča priče. Njegov dublji uvid i oštri komentari često su sarkastični. Lako će ih zapakovati u šaljivo ruho pa, iako nije usmjeren na nekoga lično, ipak može uvrijediti onoga ko se osjeća pogođen strijelicom njegovog pametnog, direktnog i britkog humora, piše “Sensa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh