Svaštara

Muškarce ne privlače inteligentne žene: Istraživanje pokazalo na koji tip najčešće padaju!

Muškarci su ocjenjivali koliko djevojke na fotografijama smatraju poželjnima.

Flert - Kurir.rs

Nedavno sprovedeno istraživanje nastojalo je da dođe do odgovora šta to tačno privlači muškarce. Kako bi došli do rezultata, naučnici su pokazali grupi muškaraca fotografije raznih žena, a na njima je bilo da ocjene koliko djevojke na fotografijama smatraju poželjnima.

Krhke i ‘ranjive’ žene kao na primjer one niskog rasta i mršavije figure nisu smatrali pretjerano privlačnima. S druge strane, psihičku ranjivost su naveli kao poželjnu, odnosno žene koje se ponašaju djetinjasto i pomalo glupo, dobile su znatno bolje ocjene. Žene koje su djelovale inteligentno, snažno i samopouzdano dobijale su mnogo niže ocjene.

Kada su naučnici pitali ispitanike o mogućnosti ozbiljne veze s ‘djetinjastim i manje inteligentnim’ ženama, zanimanje za njih je znatno palo. Dakle, može se zaključiti da je procjena trenutne ranjivosti žene ključna za aktiviranje psihološkog mehanizma muškaraca povezanog sa se*sualnim iskorišćavanjem. Nadate li se vezi na duge staze, ne plašite se da ga šarmirate svim svojim atributima, piše “Cosmopolitan“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh