ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Svaštara

Životne zablude u koje vjerujemo, a nisu istinite

Laži u koje vjerujemo, mogu nas sprječavati da živimo sretan život.

Sreća - Goalcast.com

U životu se susrećemo s raznim ustaljenim idejama o tome što je, navodno, ispravno, a što pogrešno. Neke stvari čujemo toliko često da ih počnemo prihvatati kao istinu.

1.Biti sam znači biti usamljen

Biti sam ne znači uvijek i biti usamljen, kao što ni biti u vezi ne znači uvijek i biti sretan. Kada je čovjek sam, nikada se neće osjećati toliko usamljeno kao što se može osećati kada je u lošoj vezi. Ako osjećate da nešto nije u redu, zastanite i provedite neko vrijeme s najvažnijom osobom u vašem životu – samima sobom. Pronađite prvo sami sebe. Naučite da cijenite sopstvenu vrijednost i ako se nađete u vezi koja vas vuče na dno, znaćete kako da se vratite na sigurno.

 

  1. Sreća dolazi kada dobijete sve što želite

Biti sretan ne znači da ne želite više u životu. To znači da ste zahvalni na onome što imate i da strpljivo čekate ono što će tek doći. Ponekad se toliko udubimo pokušavajući postići nešto veliko da ne uspijemo primjetiti male stvari koje život čine čarobnim. Zato, cijenite svaki trenutak punim plućima

 

  1. Bol je nešto što možete da vidite

Nikada ne potcjenjujte ničiju bol jer svaki čovjek na svijetu bori se s nečim i ima probleme. Neki to samo bolje skrivaju od drugih. Ne znate što se događa iza zatvorenih vrata. Osuđivati i prosuđivati druge je nepotrebno trošenje vremena i energije.

 

  1. Život treba da živi na određeni način

Iskreno prihvatajući i preispitajući osjećanja, može biti vrlo ‘ljekovito’. Uijvek imamo slobodu izbora kako ćemo reagovati na sve što nam život donese. Oslobodite se pretpostavke kakav bi vaš život trebalo da bude i prigrlite stvaran život.

  1. Vi morate da se ponašate na određeni način

Kada prestanete da se upoređujete s drugim verzijama sebe, pravim ili imaginarnim, tada ćete okusiti mir koji je stvaran, a ne imaginaran.

 

  1. Samo nekoliko privilegiranih može da ima divan život

Ako se svako jutro probudite i kažete ‘Da, danas će biti divan dan’; ako svakog popodneva nađete razlog da kažete ‘Da, danas je divan dan’; ako svako veče nađete razlog da kažete ‘Da, danas je bio divan dan’, onda ćete se jednog dana osvrnuti natrag, nasmijati se uspomenama i reći ‘Da, živio sam divan život.’ Piše “Stil


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh