Svaštara

Stroga, analitična, odmjerena: Sa ženom Djevicom nema nepredviđenih situacija, a evo šta je krasi!

Do 22. septembra traje vladavina Djevice. Ovaj horoskopski znak, kao i ostalih 11 znakova, prate tačno određene karakteristike, na privatnom, profesionalnom i ljubavnom planu. Poznavaoci astrologije kažu da zbog njenih prednosti svako treba da ima Djevicu kraj sebe.

No image - Haber.ba

Njena suština je analitičnost!

Osobe koje su rođene u znaku Djevice prepoznat ćete lako po fizičkim karakteristikama. Najveći broj pripadnika ovog znaka ima okruglo lice, izražene oči i jagodice. Najčešće je Djevica visoka, a ako je pobjedi gojaznost, višak kilograma ima na stomaku i na rukama.

Djevica u nekoliko crta:

  • element- zemlja
  • vladajuća planeta- Merkur
  • sretan broj- 6 i 4
  • omiljena boja- zelena i braon
  • sretni dani- utorak, subota i nedelja
  • cvijet- neven
  • kristali- ružičasti kvarc
  • moto- ja analiziram

Djevice odaje i ponašanje, odmjerene su i nimalo sklone ekscentričnim ispadima, kao ni ekscentričnom stilu odjevanja. Rezervisane su, zatvorene, pa ponekad djeluju i pomalo strogo.

To što pripadaju zemljanom znaku, čini ih konzervativnim. Ipak, iza diskretnog ponašanja, krije se velika osjetljivost.

A odmjerene u postupcima, nisu nimalo odmjerene u pružanju pomoći drugima. Zato se za njih kaže da su najbrižniji znak zodijaka.

Ključna crta Djevice jeste njena analitičnost. Nijednu odluku neće donijeti prije nego što u obzir uzme sve detalje, pažljivo ih odmjeri, svaku opciju sagleda iz milion uglova, pa tek onda donese odluku. Analitičnost je njena vrlina, jer Djevica zbog svoje obazrivosti, vidi detalje koji drugima promiču. Isto tako sklonost analiziranju može lako da postane mana jer ako u nečemu Djevica nema mjere, to je svakako promišljanje i predomišljanje.

Nerijetko je prati izreka: “Od drveta ne vidi šumu” jer tolika analitičnost zna da je odvrati od preduzimanja bilo kakve akcije, a posvećenost detaljima odvuče od suštine.

Veliki plus njene analitičnosti ispoljava se na polju porodice i prijateljstava. Djevicu morate da imate u najbližem okruženju jer daje najbolje savjete i zna da riješi svaki problem.

Veoma je posvećena svom zdravlju i zdravoj ishrani, kao i zdravlju bliskih ljudi. Najvažnije je da Djevica saosjećanje ne iskazuje samo riječima, već i djelima.

Kada dođe vrijeme za roditeljstvo, Djevice se podijele, pa se neke među njima savršeno snalaze u novoj ulozi, a neke zbog pretjerane brige opterete i sebe i djecu.

Profesije za Djevicu!

Djevica blista u svim poslovima koji zahtjevaju organizaciju, a njena metodičnost je čini pravom osobom za medicinu. Posao u toj struci je idealan za nju. Zbog Merkura, planete koja vlada njenim znakom, a koja je planeta komunikacije, Djevici astrolozi predlažu da se bavi pisanjem, pa su književnost i novinarstvo polja na kojima se dobro snalazi.

Neće pogriješiti ni ako odluči da bude učitelj, psiholog, socijalni radnik ili nutricionista, piše “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh