Svaštara

Koji poremećaj ličnosti imate? Rak je paranoičan, Bik paničar, a Strijelac može razviti antisocijalni poremećaj ličnosti

Škorpije i Rakovi će se više nego drugi povlačiti u sebe.

Usamljenost - Večernji.ba

Bikovi su najskloniji razvoju opsesivno-kompulzivnih poremećaja, a Djevica graničnih poremećaja ličnosti. Škorpije i Rakovi će se više nego drugi povlačiti u sebe.

Ovan

Ovnovi su najagresivniji znakovi i skloni su eksplozivnim ispadima. Ako će ikad bolovati od nekog poremećaja ličnosti bitće riječ o isprekidanom eksplozivnom poremećaju. Karakterišu ga snažni ispadi bijesa koji uopšte nisu u skladu sa situacijom.

Bik

Najveća mana ovog znaka je tvrdoglavost. Oni imaju svoj način i ako s njima pođete da raspravljate kako stvari treba da se rade, to bi moglo potrajati satima. Sve dok vas ne uvjeri da je u pravu. Oni su pod najvećim rizikom od razvoja opsesivno-kompulzivnog poremećaja jer ako nije po njihovom skloni su paničenju.

Blizanci

Njihovu ličnost karakteriše zavisnost. Čak i njihov znak je u paru. To znači da ne podnose da budu sami i imaju konstantnu potrebu da se osjećaju voljeno i željeno te im to stalno iznova treba potvrđivati. Najizgledniji im je razvoj zavisničkog poremećaja ličnosti.

Rak

Skloni su gradnji zidova oko sebe. Rade to iz straha da će ih netko povrediti, a vrlo često je taj strah potpuno neosnovan. Oni su najskloniji paranoičnom poremećaju ličnosti.

Lav

Prirodno su ponosni i nerijetko misle da su ipak malo bolji od drugih. Oni su najskloniji razvoju narcističnog poremećaja ličnosti.

Djevica

Povrijedite li je, može se pretvoriti u vrlo zlu, ogorčenu i negativnu osobu. Ne podnose da budu sami i mogu biti vrlo manipulativni da bi zadržali ljude koje žele oko sebe. Oni su najskloniji graničnom poremećaju ličnosti.

Vaga

Najgora je za sebe. Vage su po prirodi izrazito ljubazne i pristojne i vrlo često same sebe najviše zakidaju, misleći da ne zaslužuju radost, dobrobit pa čak i ljubav. Kao rezultat toga može se razviti samoporažavajući poremećaj ličnosti.

Škorpija

Njihova urođena tajnovitost i misterioznost čini ih sklonim da grade zidove oko sebe. No kod Škorpija to može rezultovati izbjegavanjem svih društvenih situacija, razgovora opštim i sveopštim povlačenjem u sebe. Uprkos tome, i dalje žele da budu blizu drugih. Kod njih je najvjerovatniji izbjegavajući (anksiozni) poremećaj ličnosti.

Strijelac

Sa svojim prirodnim šarmom skloni su da ga iskoriste i za svoje mračnije potrebe. Često, ono što je za većinu pojam pristojnosti, oni shvataju drugačije. Oni mogu razviti antisocijalni poremećaj ličnosti.

Jarac

Perfekcionistički poremećaj je poseban oblik opsesivno-kompulzivnog poremećaja i obično se odnosi na radnu etiku. Ako njihov rad nije savršen, često počnu da paniče pa su skloni anksioznim poremećajima ako sve nije “kako treba”.

Vodolija

Ovaj super ekscentrični i kreativni znak često hoda na tankoj liniji između zdravog razuma i ludila. Kada je pređu, često imaju karakteristike shizotipnog poremećaja ličnosti. To znači da imaju čudna vjerovanja o načinu na koji svijet funkcioniše, a ponekad uključuje i deluzije da su sposobni čitati tuđi um.

Ribe

Vrlo su osjetljive, a posebno na tuđe mišljenje o njima. Kao rezultat toga, često postaju ovisni o tuđoj pažnji. Kad se to i njihova romantična i nježna ličnost spoji, moguć je razvoj histrionskog poremećaja. To znači da postaju ovisnici o pažnji u punom smislu te riječi, piše “Espreso“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh