Svaštara

Šta sve može čudesni prašak za pecivo

Svi ga imamo u kuhinji, ali ga ne koristimo dovoljno.

Prašak za pecivo - Atma.hr

Prašak za pecivo je neizostavni dodatak kolačima, ali njegova upotreba i u druge svrhe u domaćinstvu je itekako korisna.

Iako ga domaćice koriste kao dodatak kolačima, prašak za pecivo može biti efikasna pomoć i u održavanju domaćinstva.

Evo 5 sjajnih trikova kako sve možete da ga koristite.

Izbjeljuje zube

Sipajte malo praška za pecivo na četkicu i istrljajte zube. Da ne biste oštetili gleđ, ovu metodu primjenjujte samo jednom sedmično.

Uništava neprijatne mirise

Iz frižidera vam neprijatno miriše? Mirise ćete lako neutralisati ako u frižideru držite šoljicu sa praškom za pecivo. Poslije dva mjeseca stavite novi prašak.

Daje kosi sjaj

Regeneratori i drugi preparati za njegu kose mogu da se zadrže u njoj i oduzmu joj sjaj. Dodajte u šampon jednu četvrtinu praška za pecivo i možete da budete sigurni da će svi ostaci biti uklonjeni.

Tjera mrave

Prašak za pecivo može da posluži i kao biološko sredstvo protiv insekata. Pospite prašak po putanji kojom se mravi kreću i oni će se povući.

Uklanja mrlje od čaja

Ne možete da uklonite tragove od čaja na vašoj omiljenoj šolji? I za to postoji rješenje. Stavite malo praška za pecivo na krpu i istrljajte kružnim pokretima unutrašnjost šolje, piše “Stil“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh