ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Svaštara

Venera je ušla u Škorpiju, ovaj period ćete dobro zapamtiti

Venera u Škorpiji ostavlja tragove za cijeli život! A evo šta vas očekuje u narednom periodu…

Horoskop - Glas.bg

Mnogo očekivanja jer mnogo se i daje. Međutim, ne dobija se uvijek u toliko mjeri koliko se očekuje. I onda, šta slijedi? Sledi patnja. Ali ne ona Rakovska patnja gdje duša plače, glas jeca, a riječi “patetišu”, niti ona koju Ribe prigrle, pa samo potonu u ljubavnu muku. Škorpionska je potpuno drugačija.

Ona se daje bićem cijelim, ona se ježi od ljubavi. Njena ljubav kida i ona se sama od ljubavi kida. To cjepanje između krajnosti njen je put. Ona ili voli do srži ili mrzi. Trećeg nema. Venera u Škorpiji je neko ko nema granica u igri svojih očekivanja.

Ona je poput balerine koja nastavlja svoj ples uprkos svom stravičnom bolu u nozi ili grču u stopalu. Ona nastavlja uprkos svemu i uprkos svima. Uprkos je njena omiljena riječ. Ona obožava da prkosi. Provocira, zadirkuje i gricka. Grize, bolje rečeno. Ko god bio predmet njene ljubavi, ona će pokazati da je jedini u njenom univerzumu. Ta količina strasti s kojom se daje nekome ili posvećuje nečemu se ne može mjeriti ni sa jednom snagom na svetu.

Njena snaga ide do smrti. Ona ganja, proganja, umire za drugog. Uživa u tome. To je njena hrana.

Davanje je nešto što se u njenom riječniku podrazumijeva. Tu se sumnje ne bude. A ona…ona se budi samo u potpunom utapanju u nečiji zagrljaj. U potpunom spajanju duše i tijela. To nije čudno, jer ona je sinonim za Eros. Strast, ljubav, povezivanje, davanje i primanje, za nju su jedno. I sama patnja za nju je dio ljubavi.

A kako i ne bi bila, kada ona u patnji vidi svoj odraz. Svoj početak i svoj kraj. Kraj, poslije koga se uzdiže, poput feniksa i postaje još jača. Još vjernija, još izdržljivija. Spremnija za veće borbe i veća odricanja. Ona i u odricanju pronalazi ljepotu ljubavi. Odriče se sebe zarad drugog.

Drugi je uvijek važniji i na samom vrhu liste njenih prioriteta. On je njen. Ne boji se da da komad sebe zarad malo pažnje. Ne boji se da da cijelog sebe zarad zrna ljubavi. Ona se potpuno utapa u taj svijet njenog veličanstva, piše “Astro portal“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh