Svaštara

Studentski blog: Vrijeme je za party – Kuda za vikend, šta ćeš obući, šta ćeš piti?

Studentski party predstavlja krunu naporne sedmice, a u ovom blogu opisat ćemo vam jedan studenstki party, kako on izgleda iz perspektive jednog studenta!

Zabava - Fokus.ba

Advertisements

Gutljaj po gutljaj produžene kafe u sunčanim ljetnim baštama i pranja na centrifugu u zidinama fakulteta, dovodi do zasluženog studentskog partija. Dok profesori izlažu i trude se da nam prenesu znanje, većina studenata vrti naslovnu stranicu i prati studentske partije, igra nagradne igre na fejsu i instagramu, te fokus stavlja upravo na to. A kako i ne bi, kada ta dva dana najviše osoba postaje akadmski građanin naše BiH.  Kuda za vikend? Petak je i počinju visinske pripreme kao za Olimpijadu 1984. godine. Šta ćeš obući? Šta ćeš piti? Jesi li prodao regal iz kuće da večeras budeš glavni partijaner ? – samo su neka od pitanja koja studnti međusobno postavljaju tog svečanog dana.

Sve važne životne probleme taj dan stavljamo u drugi plan. Već oko 16:00 h. dolaze prijatelji u stan kako bi se „pogurali“ uz duplu čašu žeste, jer visok datum i 5.60 KM nisu dovoljni za viski i koka kolu, kako kaže Fazlija u svom čuvenom djelu: „Malo viski, malo koka kola“.

Izlazak može da počne. Dok ulazim u diskoteku čuju se apsolventi fakulteta kako vrište uz uvodne note poznate umjetnice i psihologa Maide Maye Berović, jer je to upravo predmet istraživanja za njihov diplomski rad. Zauzimam stol koji sam jedva rezervisao uz vjenčani list roditelja i kućnu listu, a kada malo bolje razmislim lakše bih obavio razgovor sa Obamom. Pogledah oko sebe osobe koje su na putu da odbrane svoj završni rad, zapazih njihove modne kombinacije i shvati da je nastupio novi pravac Karleušizam. U tom Karleušizmu, gdje je svaka djevojka lomljiva u struku, pogođena najokrutnijim make-upom na kojem odišu dvije prelivene krem bananice, nastaje pravi spekatkl.

Ni vrućina, ni dim, ni velika gužva nijednog studenta neće spriječiti da bude dio nezaboravnog partija. Mislim, da nisam ja jedini koji je podigao Intesa studentski kredit, a armija nas živi u strahu od C kategorije i opomene koja iz dana u dan može doći na pogrešno datu adresu. Kao glavnu hipotezu za dokazivanje tog istraživanja koristim brodolome na stolovima, a moje pomoćne hipoteze su markirana roba i VIP separe.

Vrhunac večeri nastaje kada se ugase svjetla i pođe puštati zastrašujući dim, a u pozadini se čuju uvodni taktovi mega hita Sinana Sakića „Sve je postalo pepeo i dim.“ U vidno alkoholiziranom stanju studenti brane svoj završni rad, a potom DJ najavljuje fajrunt odbrane i već sutra najavljuje novu odbranu diplomskog rada.

„Idem kući, a petli se čuju“, i razmišljam koje su sve metode da dođem na treći sprat, a da me niko ne čuje kada sam došao. Po navici hodam na prstima, ulazim u dnevni boravak, uzimam zidni sat i vraćam kazaljke unazad. Zatim, ustaje mama da vidi koliko je sati, pogleda na sat i iz komiranog sna reče: „ tek dva, nisi dugo ostao.“

I tako iz vikenda u vikend, družimo se u klubovima i vraćamo sat na zimsko računanje vremena.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna i nenamjerna!


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh