Svaštara

Pokret prekrštenih nogu – Žene štrajkuju: Nema odnosa dok se ne poprave putevi!

Žene iz Barbakosa, grada u Kolumbiji, odlučile su da stupe u štrajk pod nazivom "pokret prekrštenih nogu" dok se ne popravi loš put.

No image - Haber.ba


Seks (Foto: Haber.ba)

Žene iz malog grada Barbakaos na jugozapadu Kolumbije posljednjih par dana spavaju na kauču. One su izjavile da će nastaviti to da čine sve dok se ne popravi loš put koji njihovo izolovano selo povezuje sa ostatkom Kolumbije.

“Kolumbijci vole da vam kažu da idete do kraja svijeta i onda skrenete lijevo – tu se nalazi ovaj gradić“, izveštava Džon Otis iz Kolumbije o ovom neobičnom štrajku.

Žene iz ovog grada tvrde da je put toliko loš da im treba 12 do 14 časova da stignu do najbliže bolnice. Otis prenosi da su trudne žene čak i umirale u kolima hitne pomoć u pokušaju da na vrijeme stignu do bolnice kako bi se porodile.

Zato je nježniji pol odlučio da stupi u ovaj neobičan štrajk uskraćivanja seksa muškarcima, koji je poneo naziv „pokret prekrštenih nogu“. Ovo, međutim, nije prvi put da su žene iz ovog grada stupile u ovakav štrajk. Tokom 2011. godine koristile su isti metod tražeći popravku puteva.

Obnova im je tom prilikom obećana, ali nakon dvije godine ništa nije preduzeto povodom popravke.

(kurir)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh