ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Svaštara

Zašto je Jackie Kennedy izabrala novac i moć umjesto ljubavi?

O životima dvije najpoznatije žene XX vijeka- Jackie Kennedy Onassis i njenoj sestri Lee Radziwill se zna mnogo toga.

John F. Kennedy sa suprugom - PBS.org

Njihove biografije su pisane mnogo puta, ali samo jedna knjiga je otkrila zašto su veze sestara bile toliko komplikovane, odakle potiče njihovo doživotno rivalstvo i zašto su birale bogatstvo umjesto ljubavi.

Knjiga se zove “Jackie, Janet and Lee” i pisao je J. Randy Taraborrellii fokusirana je na porodicu Jackie Kennedy.
„Jackie je imala ispunjen život prije nego što se udala za J.F.K.“, piše Taraborrellii.

Godine 1951. dok su pile čaj sa majkom Janet, ona je Jackie i Lee pitala da li znaju u čemu je tajna “živeli su sretno do kraja života.” Prije nego što su stigle da odgovore, mama im je rekla: “Pare i moć.”

To je lekcija koju je Janet, koja se udala za naftnog magnata dvije godine poslije razvoda od oca Jackie i i Lee, usadila svojim kćerkama – da je novac najvažniji kod odabira muškaraca.

„Ne može se reći da Jackie nije voljela Kennedyja na svoj način. Voljela ga je. Ali da Kenedijevi nisu bili mogati i moćni, ne bi bila sa njim“, piše u knjizi.

Jackie je početkom 50-ih bila vjerena za brokera John Hasted Juniora, a onda je njena majka otkrila da on zarađuje 17.000 dolara godišnje i rekla je kćerki da mora da ga ostavi, i to na vjereničkoj proslavi, piše “Noizz“.

Janet joj je rekla: “To je manje para nego što je tvoj otac zarađivao kad sam se udala za njega.”

Kada je Jackie uzvratila: “Kako ja za to nisam znala?”, majka joj je odgovorila: “To mi ti reci.“

Uskoro je Jackie raskinula vjeridbu i ubacila je vjerenički prsten u Hastedov džep od kaputa.

„Bila je kao led. Kao da se nikada nismo poznavali“, ispričao je John.

Jackie je umrla 1994. a 30 godina prije toga nije dala nijedan intervju. Odbila je i brojne ponude za pisanje memoara ili autobiografije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh