Svaštara

Od čišćenja kuće stvorila uspješan biznis: Ovih 7 brzinskih caka stalno koristi za blistav dom!

Vodi uspješan YouTube kanal, ima brojnu klijentelu, a izdala je i knjigu.

Melisa Mejker - Screenshot/YouTube

Melisa Mejker je uspješna preduzetnica koja je pokrenula svoj biznis sa firmom za čišćenje. Znanja i umijeća koja je lično koristila željela je da iskoristi na višem nivou, a to joj se i te kako isplatilo. Vodi uspješan YouTube kanal, ima brojnu klijentelu, a izdala je i knjigu, piše “Stil“…

Ovo su neke od caka koje redovno koristi, kako u svom domu, tako i na poslu.

1. S lijeva na desno i odozgo nadole

Jednom kada počnete da čistite ovim redosljedom svoju kuću, zapanjit ćete se koliko vam manje vremena treba da svom dom dovedete u red. A tu je i praktični dio – sigurno ne želite da prvo brišete donji dio, pa da na njega odozgo pada prašina!

2. Pripremite sve šta vam treba

Da li ste svjesni koliko vremena gubite ako trčite od jedne do druge prostorije po krpu ili određeno sredstvo za čišćenje? Drastično manje će vam trebati ako sve imate uz sebe, tako da što prije možete završiti sa čišćenjem.

3. Ostavite proizvode da djeluju

Često na reklamama vidimo da jednim potezom mogu da se obrišu prozori ili druge površine. To, međutim, nije slučaj u stvarnom životu. Sredstva za čišćenje treba da odstoje određeni vremenski period, kao što piše na uputstvu, tako da ćete tek onda ostvariti najbolje rezultate. Takođe, 5-10 minuta je neophodno da ostavite sredstvo da djeluje i zbog njegovih dezinfekcionih svojstava.

4. Počnite sa slabijim proizvodima

Uvijek treba početi sa čišćenjem blažim sredstvima, pa tek onda ako oni ne djeluju, pređite na jače. Ovo se posebno odnosi na roditelje sa malom djecom, ljubimcima, osobama sa astme ili alergijama.

5. Test golim okom

Nije dovoljno samo da prebrišete površine, već iskoristite i ovu korisnu caku – čučnite tako da vam sve površine budu u nivou očiju. Tako ćete, na primjer, vidjeti da li vam je i koliko prljavo ispod mikrovalne pećnice.

6. S obrazac

Kada čistite u krug, stalno premještate prljavštinu na površinu koju ste tek obrisali. Zato od sljedećeg puta počnite da brišete u obliku latiničnog slova S i površine će vam biti blistavo čiste.

7. Složite stvari

Čak i ako obrišete površinu i dezinfikujete je, ona i dalje može da djeluje neuredno ukoliko su vam stvari razbacane, pa ne zaboravite da ih na kraju uredno složite.

Za detaljnije uputstvo pogledajte priloženi video:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.
Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh