ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Svaštara

Budite se u isto vrijeme svake noći? Ako je to od 03 do 05 imate problemi s plućima, bolom i…

Postoje interni sistemi i satovi svojstveni ljudima, koji pomažu regulisati naše tjelesne funkcije.

Spavanje - Novonovo.info

Naše duhovno blagostanje i fizičko zdravlje je direktno povezano. Tradicionalne kineske ljekovite metode pridaju pažnju obrascima postavljanja energije i njenog kretanja u različitim dijelovima tijela u različito vrijeme. Unutar 24-satnog ciklusa tijelo daje različite energije različitim organima. Ukoliko se konstantno budite u isto vrijeme, to bi moglo značiti da su neke energije blokirane ili pogrešno usmjerene. To narušava našu prirodnu ravnotežu i ciklus. Vaši organi trebaju energiju da bi se iscijelili i funkcionisali, prenosi “Atma“…

Ovdje je popis koji objašnjava povezanost vremena i organa u tijelu. Mnoge od tih blokada treba posmatrati i fizički i emocionalno. Trebali bi i razmisliti šta i kada ste jeli, jer to može biti razlog vaših simptoma.

21:00 – 23:00 sata

To je prosječno vrijeme kada većina ljudi pokušava zaspati. Ovo je vrijeme kada se naš endokrini sistem rebalansira i pune enzimima. Endokrini sistem upravlja hormonima i metabolizmom. Ukoliko imate problema sa spavanjem u ovom trenutku, možda ste zaglavili u modu “bori se ili bježi”.

Još uvijek ste psihički zaglavljeni u događajima proteklog dana ili se već pripremate za sutrašnje izazove. Ponavljajte pozitivne mantre i oslobodite se formacija koje vam uzrokuju napetost. Ukoliko se ne hranite ispravno ili prekasno jedete, to može dovesti do blokade.

23:00 – 01:00 sat

Ako se često budite u ovom trenutku to može biti zbog zamjeranja koje nosite u sebi. Ovo je vrijeme u 24-satnom ciklusu kada se yin energija pretvara u yang.

Yang energija je vrlo aktivna, a tijelo tu energiju treba pohraniti za sljedeći dan. Pojačajte ljubav i poštovanje prema sebi, dajte sve od sebe da se smirite i čuvajte energiju.

Ovo je vrijeme kada žučni mjehur razbija masti. Možda unosite previše nezdravih masti ili ulja.

Ovo je ključno vrijeme za detoksikaciju tijela i proces obnavljanja. Vaša jetra ispušta toksine i stvara svježu krv.

Buđenje u to vrijeme ukazuje na ljutnju, frustraciju i negativne formacije.

Ukoliko se ne rješavate ovih duhovnih toksina, vaša “duhovna jetra” pokušava skrenuti pažnju na ove probleme.

03:00 – 05:00 sati

Ovo je vrijeme kada se vaša pluća su oporavljaju i snabdiju vaše tijelo kisikom.

Provjerite da li vam je dovoljno toplo kako bi olakšali rad tjelesnih funkcija. Ako se probudite tokom tog vremena, probajte napraviti vježbe disanja.

Problemi s plućima često se odnose na bol i tugu.

05:00 – 07:00 sati

Svi toksini koji su ispušteni i razgrađeni tokom noći odlaze iz sistema.

Debelo crijevo je aktivno tokom tog vremena.

Loša prehrana ili prekasno konzumiranje hrane može dovesti do problema koji će vas probuditi u ovom trenutku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh