Svaštara

Slučajan susret majki otkrio zamjenu njihovih beba u porodilištu

Dvije majke iz Brazila strepe čekajući nalaze DNK testa koji će pokazati da li su njiihovi 9-mjesečni sinovi zamijenjeni u porodilištu nakon rođenja.

Bebe zamijenjene u porodilištu u Brazilu - Globo.com

Francielli Monteiro Garcia i Erivânia da Silva Santos iz grada Alta Floresta na zapadu Brazila podvrgle su se DNK testiranju kako bi utvrdile da li su majke dječaka koje su u maju prošle godine donijele iz porodilišta.

Šokantnu pogrešku otkrio je slučajan sastanak majki u klinici, i to 5 mjeseci nakon rođenja beba.

Na rutinskom pregledu kod pedijatra Francielli je primijetila sličnost druge bebe s njenim suprugom. Kontaktirala je Erivâniju i tokom razgovora su shvatile da su djeca vjerovatno zamijenjena u bolnici. Erivânia da Silva Santos rodila je isti dan u istoj bolnici, piše “Globo”.

#Desabafo…Hoje venho através deste relatar o meu parto, que começou após 48 hs de muitas contrações e dores, no dia…

Posted by Francielli Monteiro Garcia on Mittwoch, 7. Februar 2018

Francielli Monteiro Garcia već je napravila DNK test koji je pokazao da ona nije majka 9-mjesečnog dječaka. Rezultate testa pokazala je glavnoj sestri u bolnici, prenosi “Dnevnik“…

Regionalna bolnica u kojoj su dječaci rođeni negira bilo kakve zloupotrebe. Još nije jasno kako su bebe predane “pogrešnim” majkama. Vjerovatno je došlo do zamjene identifikacione narukvice s pravim imenom roditelja.

Sutkinja Janaina Rebucci Denazanetti naredila je novo DNK testiranje kako bi se utvrdilo ko su roditelji koje bebe. U međuvremenu majke održavaju kontakt kako bi dječaci izgradili međusoban odnos.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh