Svaštara

Brz i lagan recept – Kako napraviti odličnu domaću majonezu?

Ljubiteljima kuvanja i isprobavanja novih recepata ovaj će sigurno dobro doći – brz je, lagan i ukusan. Vrijeme je za pravu domaću majonezu gotovu u tren oka.

No image - Haber.ba


Majoneza (Foto: Cafe.ba)

Potrebni sastojci:

šoljica suncokretovog ulja (250 ml)

prstohvat soli

2 kašike jabučnog octa

kašičica senfa

2 žumanjka

2 kašičice limunovog soka

Priprema:

Uzmite dva jaja pa odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke stavite u veću posudu za miksanje. U posudu sa žumanjcima dodajte dvije kašičice limunovog soka. Nakon toga dodajte kašičicu senfa i dvije kašičice jabučnog octa te prstohvat soli.

Potom sve sastojke dobro izmiksajte. Smanjite brzinu miksera na najslabiju i polako ulijevajte suncokretovo ulje. Miksajte, a po potrebi dodajte još malo limunovog soka ili jabučnog octa. Još malo miksajte, sve dok smjesa ne postane glatka i konzistentna, a nakon toga malo je ohladite u hladnjaku i poslužite.

(tportal)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh