Svaštara

VIŠE NIKADA NEĆETE JESTI JAGODE kad pogledate ovaj SNIMAK NAČINJEN MIKROSKOPOM!

Mnogi se raduju proljeću zbog ukusnog voća koje tada sazrijeva, a prednost se daje slatkim, sočnim jagodama.

Jagode - Poljoprivreda.ba

Advertisements

Ovo omiljeno voće, pored neodoljivog ukusa, obiluje vitaminom C, a takođe sadrže i biljne fenole koji zajedno s antioksidansima smanjuju rizik od karcinoma i srčanih oboljenja, piše “Espreso“…

Međutim, da li ste se ikada pitali šta se nalazi u sitnim rupama koje prekrivaju ovo voće?

Naime, u jednom eksperimentu, posmatrana je zrela jagoda pod mikroskopom. Uveličan list jagode prikazuje mnogo složeniju strukturu, od one koju vidimo golim lokom. Da li će vas sa druge strane ono što se nalazi na plodu, pokolebati u odluci da ponovo zagrizete slatku jagodu?

Eksperiment je pokazao da se na njihovoj površini uglavnom nalaze krpelji, koji su golom oku nevidljivi.

Krpelji na jagodi – Espreso.rs

Kako ne bi uz ovo slatko voće pojeli i ponekog krpelja, bitno je da ih dobro operete nakon čega su sigurne za potpuni užitak.

Više pogledajte u priloženom videu:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh