Svaštara

Šokirat će vas njegova visina penzije: “Šta hoćete, radio sam 60 godina”

Bivši šef jednog sanitarnog odjela u New Yorku dobije godišnju penziju od 285.000 dolara, duplo više nego što je zarađivao dok je radio, pokazuju posljednji podaci o najvećim penzijama u New Yorku.

Tim Hoefer - NYpost.com

Advertisements

“Ovako visoke penzije ne postoje u privatnom sektoru. Građani koji plaćaju poreze trebali bi dobro ispitati ovaj fenomen”, kazao je Tim Hoefer, direktor “Empire centra” koji je objavio podatke o apsurdno visokim penzijama u New Yorku.

Eugene Egan, dugogodišnji direktor odjela za odnos s radnicima u sanitarnoj agenciji, zarađivao je nešto više od 128.000 dolara godišnje prije nego je otišao u penziju 2015. godine, piše “New York Post“…

Međutim, 86-godišnji stanovnik Bronxa počeo je raditi u odjelu prije jula 1973. godine, što ga je smjestilo u najviši rang penzionih planova. Danas članova tog ranga u gradu ima nešto preko 850.

Egan je na sve to kazao da se radi o “lažnim vijestima”.

“Kažu da pljačkam grad jer dobijam penziju, a činjenica je da sam radio 60 godina da je zaradim”, izjavio je 86-godišnji penzioner, koga su u sanitacionoj kompaniji poznavali kao pozitivnu ličnost.

Prosječna penzija u sanitacionom odjelu je nešto manje od 50.000 dolara godišnje.

Podaci iz Građanske budžetske komisije kažu kako 10 milijardi dolara iz gradskog budžeta ide na penzije.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh