Svaštara

“ODBIJALO ME JE DA SPAVAM SA MUŽEM IAKO GA VOLIM… Onda sam otišla doktoru i saznala ISTINU!”

Njeno stanje je sasvim neobično.

Djevojka - Espreso.rs

Advertisements

Procijenjuje se da između 1 i 3% stanovništa svijeta ase*sualno, što znači da ne osjećaju nikakvu se*sualnu privlačnost prema drugim ljudima, prenosi “Espreso“…

Stejsi se uvijek pitala zbog čega nikada nije osjetila želju da spava sa nekim. Mislila je da sa njom nešto baš nije u redu.

Ovo je njena ispovijest:

“Dugo vrijeme sam mislila kako sam psihički poremećena, jer sam mislila da nije normalno da nemaš baš nikakvu želju za se*som. Moje prijateljice su pričale o momcima i poznatim glumcima, a ja nikoga nisam posmatrala u se*sualnom smislu. U svojim dvadesetim sam počela to da primijećujem, ali nisam nikome smjela da kažem jer sam se plašila osude.

Međutim, ase*sualnost ima širok spektar da ja iako ne osjećam se*sualni nagon, i dalje mogu da se zaljubim. Međutim, kada sam upoznala svog dečka sa 19 godina to nisam znala.

Tada sam se pitala kako mogu nekoga da volim, ali ne želim da spavam s njim? Mislila sam da sam luda.

On je bio pažljiv i rekao je da će me čekati do kada god budem spremna. Međutim, ja sam imala noćne more u kojoj me on ostavlja zbog žene koja liči na mene, ali hoće da spava sa njim.

Odlučila sam saznam šta nije u redu sa mnom. Prvo sam naravno guglala to na internetu, što je bila velika greška. Tamo sam pročitala da moji simptomi odgovaraju raku oka.

Uplašila sam se i odmah otišla doktora. Kada sam ispričala svoju muku, doktorica mi je odmah rekla da sam vjerovatno ase*sualna. Preporučila mi je određene sajtove, a u iskustvima tih ljudi sam prepoznala svoja.

Konačno sam znala šta mi je i osjetila sam olakšanje. Saopštila sam to partneru, a on je rekao da je pretpostavio da je to u pitanju.

Rekla sam mu da to što sam ase*sualna ne znači da nikada nećemo imati odnose, a on je bio pun razumijevanja. Često se šalim da mora da ga je moja ličnost toliko oduševila, čim je i dalje sa mnom.

Nikada nisam osjetila uzbuđenost, i za mene je se*s samo biološka stvar. Kada se desi, potpuno sam odvojena od toga, i pomislim samo “aha, evo ga opet ono osjećanje, sada moram da se nosim sa njim”.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh