Svaštara

Djeca ubice: Njihovi zločini su tako monstruozni, da su zbog njih mijenjani zakone

Rijetko se dešava da djeca počine zločin, a još rjeđe da to bude ubistvo. Međutim, ubistva su takva djela da nije uvijek jasno ni šta motiviše odrasle, a kamoli najmlađe da se odluče na takvo zlodjelo.

Djeca ubice - Avaz.ba

Advertisements

Danny i Ricky Preddie

Danny i Ricky Preddie – Avaz.ba

Tek nakon trećeg suđenja braća Danny i Ricky osuđeni su za ubistvo desetogodišnjeg Damiliola Taylora.

On se 2000. godine vraćao kući u jugoistočnom Londonu, kada je uboden razbijenom flašom, što su zabilježile i nadzorne kamere. Preminuo je 30 minuta kasnije od krvarenja.

Braća su osuđena na po osam godina zatvora. Ricky je oslobođen 2010, a Deni godinu kasnije.

Eric Smith

Eric Smith – Avaz.ba

Dok je vozio bicikl u New Yorku, Eric (13) je 1993. godine naletio na četverogodišnjeg Derricka Robieja, koji je hodao sam.

Odveo je malog dječaka u šumu, zadavio ga, bacio dva velika kamena na njegovu glavu i sodomizirao tijelo granom. Osuđen je na najstrožu kaznu za maloljetnike, od devet godina do doživotne robije.

Uslovna sloboda odbijena mu je 2001. godine, a narednu šansu imat će 2018. Tvrdio je da je preživio maltretiranje u porodici, ali mu porota nije povjerovala jer nije izražavao emocije.

Lionel Tate

Lionel Tate i njegova žrtva – Avaz.ba

Lajnel (12) je najmlađi Amerikanac ikada koji je osuđen na doživotnu robiju bez prava na uslovnu slobodu.

On je 1999. godine ostao sam sa šestogodišnjom Tiffany Eunick, a 45 minuta kasnije je rekao majci da djevojčica ne diše, jer joj je udario glavu u sto.

Povrede su bile mnogo gore, od napukle jetre i lobanje, slomljenih rebara, nagnječenje mozga. Ispostavilo se da je Tate skakao po njoj dok nije preminula.

Joshua Phillips

Joshua Phillips i njegova žrtva – Avaz.ba

Joshua Phillips (14) navodno se igrao bejzbol palicom u svom domu u Floridi, kada je 1998. godine udario Maddie Clifton, (8) u oko, od čega je počela krvariti.

Uplašio se rekacije roditelja, zbog čega ju je zadavio telefonskim kablom i izbo 11 puta.

Tijelo je sakrio ispod svog kreveta, gdje ga je pronašla njegova majka sedam dana kasnije. Autopsija nije pokazala tragove se*sulanog zlostavljanja, ali je tijelo pronađeno golo.

Alyssa Bustamante

Alyssa Bustamante – Avaz.ba

Alyssa (15) je 2009. godine namamila svoju komšinicu Elizabeth Olten (9) u šumu, gdje ju je zadavila, prerezala vrat i vene, a onda je sahranila u plitkom grobu.

Porijeklom iz Misurija, bila je problematično dijete sa depresijom, historijom samopovređivanja i pokušajima samoubistva.

Jesse Pomeroy

Jesse Pomeroy – Avaz.ba

Rođen je u Bostonu 1859. godine, a sa 11 je već premlaćivao mlađe od sebe, pesnicama, kajšem i nožem.

Pomeroy je 1874. godine napao Mary Curran (10) i Horace Millena (4), i oboje ubio.

Osuđen je na smrt vješanjem, ali je dvije godine kasnije osuđen na doživotnu robiju.

Mary Bell

Mary Bell – Avaz.ba

Dan prije nego što je napunila 11 godina, 1968. je namamila Martina Browna (4) u napuštenu kuću u Njukastlu. Dva mjeseca kasnije zadavila je Briana Howea (3).

Kako se otkrilo, njena majka je bila prostitutka koja je pokušala da je ubije nekoliko puta, a čak joj je davala i tablete kao slatkiše.

Na sudu je ustanovljeno da boluje od psihičkih poremećaja.

Jon Venables i Robert Thompson

Jon Venables i Robert Thompson – Avaz.ba

Jon Venables i Robert Thompson, desetogodišnji dječaci, postali su najmlađe osuđene ubice u Engleskoj, nakon što su 1993. godine ubili dvogodišnjeg Jamesa Bulgera.

Bacali su mu boju u oči, šutirali i udarali, kamenovali, a onda bacili metalnu ploču na njega koja ga je ubila. Tijelo su ostavili na šinama, gdje ga je prepolovio voz, prenosi “Avaz“…


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh