Svaštara

Cijela kompanija odradila prekovremene sate za samohranog oca s teško bolesnim sinom

Zaposlenici njemačke kompanije dobrovoljno su odradili skoro 3.300 prekovremenih sati, a sve to kako bi njihov kolega mogao biti uz sina koji boluje od leukemije.

Otac i sin - Ekskluziva.ba

Advertisements

Kad je u januaru prošle godine saznao da mu sin boluje od maligne bolesti, raka krvi, Andreas Graf je odmah uzeo sav godišnji odmor, a potom i neplaćeno.

Nije mogao ni sebe ni sina pripremiti na duge sate koje će sljedećih mjeseci provesti u bolnici. Prvih devet sedmica liječenja Julius je bio prikovan za krevet. Graf (36) se počeo bojati da će izgubiti posao nakon što je iscrpio i sve neplaćene opcije…

Tad je uskočila voditeljica Odjela ljudskih resursa.

Uz podršku rukovodećih i sindikata Pia Meier je pozvala zaposlenike Seidela i podružnice Carus u Fronhausenu da pridonesu prekovremenim satima.

“Odaziv zaposlenika je bio nevjerovatan. Apsolutno svi su donirali svoje sate”, rekla je Meier.

Više od 700 zaposlenika odgovorilo je i reagovalo na molbu šefa, te su za dvije sedmice od objave molbe skupili ukupno 3.264,5 sati.

Kad je saznao za velikodušnost kolega, uključujući ljude koje nikad nije upoznao, Graf se rasplakao od sreće jer je shvatio da će moći izostati s posla više od godinu dana kako bi brinuo za Juliusa.

“Bez ove velike podrške bio bih nezaposlen”, rekao je Graf.

Međutim, nakon što je proveo devet mjeseci uz sinov krevet, a Julius se upravo spremao vratiti kući, porodica je doživjela još jedan težak udarac. Njegova žena, Juliusova majka, umrla je od srčane bolesti.

Danas samohrani otac Graf pokušava gledati pozitivno na budućnost.

Julius će krajem februara napuniti pet godina, a liječenje je nastavio kod kuće. Andreas kaže da je Julius pun energije i nada se da će uskoro krenuti u lokalni vrtić, a on planira postepeni povratak na posao.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh