Svaštara

Ne želite da vodite ljubav sa supružnikom? Evo šta to znači…

Čim primijetite prve znake manjka se*sualne želje, kao i smanjenje aktivnosti u krevetu, počnite odmah da rješavate stvari razgovorom, ali i građenjem pozitivne slike o sebi. Se*s-stručnjak izdvaja najvažnije stvari koje će vam pomoći da se suočite sa ovim problemom.

Loši intimni odnosi - Twitter

Se*s-terapeut Kimberi Resnik Anderson radi sa parovima koji imaju probleme u krevetu mjesecima, godinama, pa čak i decenijama.

Advertisements

“Jednom kada par prestane da ima se*s, ili još važnije prestane da vrjednuje se*s kao važan dio veze, to brzo dovodi do problema”, isitče Resnik za “Huffington post”.

On je podijelio savjete za parove koji možda osjećaju da su zaglavili u se*sualnoj rutini, a mi vam ih prenosimo u cijelosti, piše “B92“…

Ako primjećujete manjak se*sa, vjerujte da je i partner svjestan toga

Ako ste svjesni toga da u vašem životu nedostaje se*s, ili zadovoljstvo, budite uvjereni da to i te kako zna i vaš partner. Zanimljivo je da je partner koji ima manje interesovanja mnogo više svjestan koliko dugo je prošlo od se*sualnog odnosa, jer sebe smatra odgovornim za taj problem.

Što više vremena bude prolazilo od kada ste imali se*s, teže je da ponovo ostvarite odnos

Kako bude prolazilo vrijeme, a u vašem odnosu nema se*sa, sve manje ćete biti zainteresovani za se*s. se*s je najbolji afrodizijak. Što ga više imate, više ćete ga željeti. Kada imate se*s, to može da podigne vaš libido, dozvoljavajući vašem tijelu da počne da stvara više se*sualnih hormona koji će vas podsjetiti da volite akciju u krevetu, da uživate u vođenju ljubavi i željećete to da radite češće.

Što se prije povežete sa partnerom, to je bolje za vaš odnos

Radim svakodnevno sa parovima koji kažu da nisu sigurni kako da se ponovo povežu, ili ako su pokušali to je dovelo do konflikta. Oni odlučuju da je lakše da nemaju se*s nego da se nose sa povrijeđenim osjećanjima i neočekivanim emocijama, poput krivice ili ljutnje. Jedan način da se povežete sa partnerom jeste da kažete kako cijenite vaše se*sualno zdravlje i blagostanje. Zapamtite da redovan se*s ima mnoge emocionalne i fizičke prednosti.

Prestanite da pravite izgovore

Mi pravimo izgovore za sve, od načina ishrane do vježbanja, a to se često dešava i sa ciljevima u se*su. Kada osjetite manjak želje, vaš izgovor može biti to da se ne osjećate se*sepilno, umorni ste ili samo niste raspoloženi. Ovi izgovori vas drže dalje od sređivanja odnosa sa partnerom. Počnite od malih stvari i primijetićete kako se promjene dešavaju. Na primjer, svakog dana uradite neku stvar koja će vas činiti se*si, bilo da je riječ o navikama ili odijevanju. Recite sebi: “Danas ću se osjećati dobro u svom tijelu”.

Kada počnete da imate ponovo se*s, na početku će vam biti čudno

Zapamtite da ćete se prvih nekoliko puta od uvođenja se*sa nakon dugo vremena osjećati pomalo čudno. To je normalno, a vaš odnos će postajati sve bolji.

Uvijek možete da se opustite na dobar, staromodan način

Kada partneri u vezi prestanu da imaju se*s, obično je uzrok zato što su se manje dodirivali i ljubili. Ono što volim kod ljubljenja je činjenica da aktivira isti centar zadovoljstva u mozgu, kao i se*sualna aktivnost. Zapravo, to je jedna od najvažnijih senzualnih aktivnosti za intimnost i bliskost.

Planirajte veče erotike

Jedan način da ponovo uvedete se*s u braku jeste da organizujete erotsko veče. Možda ćete se u početku osjećati pomalo nervozno i neprijatno, ali cilj je da se opustite što više i vidite dokle će stvari da idu. U slučaju da vam erotsko veče kao plan čini da se osjećate nelagodno, možete samo napraviti intimnu večeru, dodirivati se nježno ili ležati goli u krevetu zajedno.

Tačno je što kažu: Različitost je glavni začin i sastojak života

Mnogi parovi simaju problem što ne žele određenu vrstu se*sa. Se*s je kao hrana. Ako imamo istu vrstu obroka svakodnevno, počećemo da gubimo motivaciju i želju za hranom. Potrebno je da kreiramo različitost u našim se*sualnim životima, tako da vođenje ljubavi postane uzbuljivo i maštovito iskustvo. Jedan od najčešćih razloga zašto parovi nemaju se*s jeste zato što on postaje rutina, dosadna i predvidljivost. Svima nama je potrebno uzbuđenje, igra i misterija koja će pobuditi našu želju.

Probajte vježbu uma prije se*sa

Prije nego što imate se*s, odvojite vrijeme da ležite goli u krevetu i ne radite ništa. Obratite pažnju na vaše fizičke i emocionalne promjene, disanje, kontakt očima i govor tijela. Prirodno je da na ovaj način osjetite uzbuđenje u trenutku, iako ne radite zapravo ništa.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh