Svaštara

“MOJE TIJELO SE GASILO” – Doktori su mislili da je povrijedila rame, a onda je počela borba za život protiv BAKTERIJE MESOŽDERKE

Laura Hayes-Meerman (52) je bila na skijanju u Vermontu (SAD) kada je rame počelo jako da je boli. Prva dijagnoza koju su doktori postavili bila je istegnut mišić. Nekoliko sedmica kasnije počela je njena borba za goli život kada je otkriveno da bol nije uzrokovao mišić već bakterija koja jede meso.

Laura Hayes-Meerman - Facebook

Kako je infekcije počela da se širi, tako je su njeni organi počeli da se gase jedan po jedan, piše “The Sun”. Posljednje čega se Laura sjeća je da je sjedila u bolnici u krajem decembra 2016. godine prije nego što je pala u šestosedmičnu komu.

Kada se probudila mjeseci i po dana kasnije njeno tijelo bilo je prekriveno bolnim ranama od 14 operacija presađivanja kože.

“Kada sam vidjela svoje tijelo, bila sam očajna. Medicinska sestra mi je pomagala da se okupam kada sam prvi put vidjela kako izgledam. Ipak, živa sam i svi udovi su mu tu, tako da sam morala da budem zadovoljna”, kaže ona.

Doktori su otkrili da je bakterija u njen organizam ušla preko male posjekotine koju je imala na ruci. Ušla je direktno u njen krvotok i raširila se desnom stranom tijela. Do prave dijagnoze doktori su došli tek kada je njena koža počela da tamni, i kada su joj se pojavili bolni plikovi. Testiranje krvi pokazalo je da je riječ o infekciji.

“Infekcija je prkatično jela moje meso iznutra”, kaže Laura.

Tada je prebačena na bolničko liječenje, a ubrzo je uslijedilo pet prvih operacija. Doktori su njenoj porodici rekli da se sprema za najgore.

“Sin je rekao da su svi dolazili u moju sobu da se pozdrave sa mnom, ali da je moja majka to odbila. Rekla je da neću umrijeti i da neće da plače zbog mene jer ću preživjeti. Moj sin danas kaže da je sretan što nisam u grobu”, rekla je Laura.

Uprkos malim šansama, operacije transplantacije kože pomogle su da se Laura oporavi i da se koža koja je počela da truli uspješno zamijeni.

“Sretna sam što sam zadržala svoje grudi, ali sam izgubila veći dio stomaka, čak i pupak. Imam ogromne ožiljke na tijelu”, kaže ona, prenosi “Blic“…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh