Svaštara

10 vrsta prijateljica koje vam ne trebaju u životu

Dođete u tu neku fazu kada se zapitate zašto se uopšte družite s nekom osobom?

Prijateljice - Savjetnica.com

Advertisements

Tokom srednje škole, pa čak i fakulteta neke stvari vam jednostavno ne predstavljaju problem, međutim kada dođete u srednje dvadesete, puno toga vam postaje jasnije, ali i dalje postoji ona neodlučnost koja ne nestaje preko noći, piše “Cosmopolitan“…

Baš to je razlog zašto smo za vas napravili popis prijateljica vam ne trebaju u životu:

1. Prijateljica koja se javlja samo kada joj treba vaša pomoć

Ako je nešto zbog čega doista osjećate potrebu da pomognete prijateljici u nevolji, ok, pomozite joj. Ali ako vas uopšte ne zanima problem osobe koja okrene vaš broj samo kada ima neki problem, jednostavno se ogradite od toga.

2. Prijateljica s kojom se razumijete samo kada ste pijane

Što ste starije, alkohol vam sve više smeta, a tako i treba biti. Samim tim, postajete i svjesnije da su vam potrebnije trijezne prijateljice nego one koje će na vratima pojaviti s bocom vodke i cijelom ekipom!

3. Prijateljica koja vas neprestano zove da se vidite, ali uvijek otkaže na kraju

Razmislite samo koliko vaše vrijeme vrijedi i usporedite s minutama ili satima koje ste provele sjedeći i čekajući je. Da je vrijeme zaista novac, do sada biste bile prilično bogate. Ali i dalje ono ima neku svoju vrijednost koju ste mogle iskoristiti na bezbroj drugih zanimljivih, korisnih ili bilo kakvih načina. U svakom slučaju bilo bi bolje od čekanja. Zato sljedeći put ne nemojte dogovarati susret s njom.

4. Prijateljica kritičarka

Iz bilo kojeg razloga ona je uvijek spremna kritikovati – od toga kako ste se obukle, što ste naručili pa do toga kakvog dečka imate… A vi se i dalje družite s njom i odobravate njene kritike. Vrijeme je da to prekinete.

5. Prijateljica koja se neprestano takmiči s vama

Koja će obući ljepšu haljinu, koja je prije smršavjela, čiji je frajer bolji i puno drugih situacija. Ta vrsta prijateljica i najsitniji aspekt života pretvori u Olimpijske igre. Idemo dalje!

6. Najveća pijanica koju imate među kontaktima

Kome treba neko ko očekuje da je svaki dan u sedmici (bez izuzetka) dan za opijanje?

7. Prijateljica koja je u stanju iskoristiti sve vrijeme ovoga svijeta na priču o sebi

Htjela sam… Napravila sam… Da, baš tako sam ja… Ja i moj dečko… Ja sam najbolja! Je l’ da? Ja, da, ja! Hajde sad još jednom razmislite.

8. Prijateljica hejterica

Treba li vam zaista u životu neko ko će mrziti sve, od obične serije na televiziji do onoga što ste obukle za savršen girls night! Nikome ne treba ta količina mržnje, život je lijep!

9. Prijateljica koja stavlja frajere ispred vas

Jednostavno ne. Tačka. Kraj.

10. Prijateljica koja vas ne zna ili ne želi podržati i motivisati da izgradite savršen život kakav zaslužujete

Nije li upravo to poenta u životu? Okružite se ljudima koji će vam željeti ono što žele i sami sebi. Ne kažu bez razloga da su i dva dobra prijatelja bolja od deset loših. Kada znate da ste tu za nekoga i taj neko za vas onda kada je potrebno, znate i da imate pravu prijateljicu za cijeli život.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh