Svaštara

KAKVE SU MAJKE: NEMA BOLJEG RODITELJA OD VAGE, MAME ŠKORPIONI NAJNAPORNIJE!

Bilo da ste se već ostvarili u ovoj važnoj ulozi ili tek planirate, evo šta vam je zapisano u zvijezdama po pitanju roditeljstva.

Odgoj djece - Twitter

Svako od nas ima drugačiji pogled na roditeljstvo i odgoj djece, a tu su i one čuvene rečenice koje smo svi bar jednom izgovorili: “Ako moje bude ovakvo”, ili: “Ja to nikad ne bih učinila svom djetetu”, piše “Marieclaire.com”.

Naravno, nema toga što nam je zapisano u zvijezdama, a da ne možemo promijeniti vlastitim izborima, ali možda će vam biti zanimljivo pročitati šta nam govori Zodijak, koje nam naznake daje po pitanju kakve ćemo biti kao majke, prenosi “Atma“…

Ovan

Najjači aduti: Povjerenje, samosvjesnost, snaga, neustrašivost

Najveće slabosti: Takmičarski duh, bijes, opsesija, sujeta, sebičnost

Roditeljski stil: Vi ste prava mama ratnica! Mama Ovan na svemu što radi ostavlja svoj potpis, pa će tako biti i s vašim djetetom. Unaprijed razrađujete strategiju i odgajate djecu po tačno utvrđenom planu.

Bik

Najjači aduti: Stabilnost, dobar ukus, pristojnost, upornost

Najveće slabosti: Povlađivanje, sklonost ka materijalnom, sujeta, promjenjiva raspoloženja

Roditeljski stil: Prvo posao, onda zabava – to je vaš roditeljski moto. Nekim danima vaša djeca će vas zvati sadistom, dok drugim danima neće biti mekšeg roditelja.

Blizanci

Najjači aduti: Prilagodljivost, mladenački duh, znatiželjnost, originalnost, kreativnost

Najveće slabosti: Nedosljednost, kontradiktornost, nestrpljivost, nesposobnost slušanja

Roditeljski stil: Vaša djeca će uvijek biti u dilemi kako ćete reagovati ili šta ćete reći, nikad neće znati na čemu su.

Rak

Najjači aduti: Osjećajnost, predanost, sentimentalnost

Najveće slabosti: Promjenjiva raspoloženja, strašljivost, ljubomora

Roditeljski stil: Znak Zodijaka kome je majčinski instinkt duboko usađen u genetski kod. Ona se ponaša kao majka i prema prijateljima, porodici , svima, pa će se lahko naviknuti na najvažniju životnu ulogu. Sve će na vrijeme proučiti o trudnoći i odgoju djece, a posvećena je i brižna kao nijedan drugi znak horoskopa.

Lav

Najjači aduti: Samopouzdanje, kreativnost, razigranost

Najveće slabosti: Previše energije, sebičnost, težnja za centrom pažnje i dramom

Roditeljski stil: Harizmatična i kreativna mama Lav zaštitit će svoju djecu po svaku cijenu, odgajati ih tako da uvijek budu ponosni (kao ona) i bit će najdivnija, samo ako joj baš djeca ne stanu na put.

Djevica

Najjači aduti: Organizovanost, zdrave navike, visok intelekt

Najveće slabosti: Osuđivanje, neurotičnost, previše analizovanja

Roditeljski stil: Mami Djevici potrebno je malo više vremena da prihvati da je njihov život sada podređen djetetu. Ali, kada to shvati, potpuno će se posvetiti bebi, a sebe staviti u drugi plan.

Vaga

Najjači aduti: Strpljenje, neustrašivost

Najveće slabosti: Nedosljednost, sujeta, snobizam

Roditeljski stil: Mama Vaga svoje dijete stavlja ispred sebe i svakoga. Zna kako balansirati život, a iako nekad ispadne iz vlastite organizacije, lahko se vrati. Postupa prema djeci kao prema zrelim ljudima, sve voli objasniti i saslušati.

Škorpion

Najjači aduti: Snaga, fleksibilnost, intuicija, snaga volje

Najveće slabosti: Kontrolisanje, paranoja, emocionalna nedostupnost, opsesivnost

Roditeljski stil: Mama Škorpion je pomalo zastrašujuća mješavina kreativnosti i opuštenosti, a u isto vrijeme i pretjerane težnje da zaštiti i kontroliše djecu. Ma šta da se događa oko nje, ona možda i ne primijeti, ali su joj djeca uvijek ispred očiju i na pameti, što mališani i tinejdžeri nikako ne vole. Prema mišljenjima mnogih, Škorpion je najnapornija majka Zodijaka.

Strijelac

Najjači aduti: Mudrost, smisao za humor, perspektivnost, avanturizam

Najveće slabosti: Nestrpljenje, grubost, nabusitost, nedostatak stava, previše spontanosti

Roditeljski stil: Pošto su navikle živjeti spontano i u svom ritmu, dijete je za njih velika životna promjena. Zbog toga im porodične obaveze i predanost ponekad teško padaju, ali sklone su i da odu u krajnost i posvete se djeci u toj mjeri da postanu hronično iscrpljene.

Jarac

Najjači aduti: Tradicionalne vrijednosti, dosljednost, strpljenje, pažljivost

Najveće slabosti: Anksioznost, stalna briga, preobazrivost, pesimizam, sumnjičavost, preozbiljnost

Roditeljski stil: Autoritativne majke, koje djeci postavljaju jasne granice i pravila. Djecu će približiti tradiciji, jer je same jako poštuju, i kroz nju će ih i odgajati.

Vodenjak

Najjači aduti: Mladenački duh, originalnost, poštenje

Najveće slabosti: Otuđenost, postavljanje previše granica, drama, popustljivost

Roditeljski stil: Neobična i radoznala mama Vodenjak svaki čas mijenja porodične metode, i to bez prethodnog upozorenja. Svoju ulogu vidi kao veliko putovanje i dobro se na njemu snalazi.

Ribe

Najjači aduti: saosjećajnost, mašta, kreativnost, dobro njegovanje

Najveće slabosti: Osjećaj krivnje, nestabilnost, sklonost manipulaciji

Roditeljski stil: Mama Riba obožava sebe častiti darovima i putovanjima, ali isto želi priuštiti i svojoj djeci. Također, sve ono što ona kao dijete nije imala, mama Riba će učiniti sve da njena djeca dobiju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh