Svaštara

Naida Kurdija: “Ja nisam žensko, ja sam kengur”

Naida Kurdija, samostalna novinarka koja piše blog o aktuelnim društveno-političkim dešavanjima unutar BiH sa akcentom na važnosti izgradnje ličnog i kolektivnog stava, nedavno se na društvenim mrežama osvrnula na jednu “zanimljivu” situaciju u kojoj se našla.

Naida Kurdija - Facebook

” „ Jarane, najviše se pale na nas oženjene. „ – prenu me glas za susjednim stolom neki dan u SCC-u

Advertisements

Nastavlja, – „ .. mi smo ti ba traženi. Žene kad nas vide, padaju. „

Napomena – inače sam totalno indiferentna na okruženje, jednostavno ne zjakam okolo i iskreno, zaboli me ko, gdje, šta i kako, jer se posvetim sebi i onom pored sebe.

Ipak, naglasak i način na koji je ova rečenica izgovorena, čvrstina uvjerenja i stava u tom tonu – moj okret je bio sušta refleksija. A prizor, sušta tragi-komika.

Za stolom tri lika, koja, ma kako ti rječitost bila bogata, nekako zafali adekvatnih termina.

Kasne 40-te, proćelavi s pivskim trbusima ( moRe bit’ i od kobasica, jer možda su mu'mini :- ) ), položaji tijela na stolicama poluležeći sa rukama u krilima, akcentirajući „ ponos“. Stajling kasne 80-te, casual varijanta. Cvike i veliki satovi kao asesoar. Vokabular sirovine paćeničkih poriva i IQ amebe. Energija – bljak. Ma ukratko, znate oni „ ne daj Bože pa da su zadnji na kugli zemaljskoj, da imaju 5 dunjaluka „ .

Moj pogled je trajao toliko kratko da je bio i neprimjetan, a smijeh me još drži 🙂

I evo, prošla je hefta, a ja još mozgam imam li dovoljno rječit’ vokabular da opišem žene koje ovakvima daju povod za tragično zavaravanje.

Iskreno, pored svega što jesu ova trojica, najviše me kopka, kako se oženiše, majku mu i kakve su im tek žene? Kakve sve stvarnosti ljudi žive 🙁

I ako postoje žene koje se na njih pale, ja nisam žensko, Ja sam kengur.

Jbg, superficijalna sam al’ oni su prvi počeli 🙂 Valjda sam u afektu paljenja, šta li..”, napisala je Kurdija na svom Facebook profilu…

„ Jarane, najviše se pale na nas oženjene. „ – prenu me glas za susjednim stolom neki dan u SCC-u. Nastavlja, – „ …..

Posted by Naida Kurdija on Donnerstag, 4. Januar 2018

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh