Svaštara

Eksperti tvrde: Jedna riječ može da vas spasi svake ljubavne svađe

Jedna riječ, tačnije fraza može da vas spasi većine ljubavnih svađa. Samo treba da češće da kažete “Ups!” svom partneru.

Ljubavni par - Kurir.rs

Bračni i porodični terapeut Hal Rankel tvrdi da je najbolji savjet za “neeskalaciju” sukoba u vezi sljedeći:

Niko ne može da vas voli, ali i povrijedi kao osoba kojoj se otvorite i pokažete bez ijedne maske, sasvim iskreno. Zato neke riječi od osoba sa kojima smo bliski, naši partneri mogu da povrijede veoma jako. Jedna riječ može da vas spasi. Tačnije fraza. Dovoljno je da kažete “Ups”, ili nešto u stilu greške se dešavaju, pa da izbjegnete dalje sukobe i rasprave“.

Rankel navodi da vrlo rijetko partneri imaju ovakav odnos, zasnovan na priznanju, i da bi češće trebalo da koriste svi ovu frazu.

Taj izraz zaista vaš razgovor može preokrenuti i tako ćete izbjeći svađu. Isporbajte, krenite novim putem, prebrodite teške situacije, pokažite da ste ranjivi, ali i da griješite i da želite greške da ispravite“, kaže Rankel, prenosi “B92“…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh