Svaštara

Ljubavni horoskop za JANUAR 2018. godine

Kakve su predispozicije na planu ljubavi i emocija u prvom mjesecu 2018. godine.

Ljubavni horoskop - Blogspot.com

Uzbudljiv i buran period za Bika, vrijeme strasti za Djevicu, Vodolija pronalazi sreću..

Ovan

Tokom prve dvije dekade januara 2018. godine Venera, planeta ljubavi i vladar kuće parova Ovna je u kući karijere i društvenog statusa. Ovaj položaj Venere donosi izbirljivost kada se radi o odnosima i više pažnje ćete posvećivati ljudima koje smatrate vrijednim vaše pažnje, divljenja i koji su situirani iz hijerarhijskog ugla gledišta ili koji vam mogu pomoći da napredujete prema svojim ciljevima. Postoje veze s nadređenima, službenicima ili popularnosti. Konjunkcija Venere sa Suncem i Plutonom govori o situacijama s posebnim značenjem, potencijalno napetim, koje će zahtjevati donošenje odluka. Mars, vladar Ovna, u konjunkciji je s Jupiterom, a to govori o velikoj fizičkoj snazi i ogromnoj se*sualnoj moći. Pomračenje Mjeseca, isto tako, naglašava ogromnu se*sualnu moć, krajem mjeseca, piše “Tarot horoskop“…

Bik

Mars i Jupiter i dalje utiču na vaša osjećanja tokom januara 2018. godine, posebno u prvom dijelu mjeseca, ali će raspon osjećanja varirati tokom cijelog meseca. Obje planete su energične i preduzimljive i zato možete očekivati buran ljubavni život, začinjen strašću i lijepim gestovima. S druge strane, možda se nećete izražavati na očigled, ali će možda vama neko strastveno pokazivati pažnju. Ovakav sklop planeta povoljan je za pustolovine, ali i za one parove koji imaju zajedničke aktivnosti i ciljeve, koji zahtjevaju hrabro djelovanje i to na širokoj paleti mogućih planova. Ovo je uzbudljivo vrijeme, ali malo opreza nije na odmet.

Blizanci

Tokom prve dekade januara 2018. godine Merkur, vladar Blizanaca, i dalje se nalazi u kući parova Blizanaca. Ovo je kraj ciklusa koji je započeo u novembru i koji je trebalo da vas poduči važnim lekcijama u vašem ljubavnom životu. Za neke, ovo je kraj ekstremnih akcija u ljubavnom životu. Uživajte, sada će stvari biti puno jednostavnije i usmerenije prema željenom pravcu. Povremeno se može činiti da se stvari prebrzo odvijaju, ali razlog tome je konjunkcija Jupitera, vladara kuće parova Blizanca, s nestrpljivim Marsom. Druga dekada mjeseca je opuštenija, a treća usmjerena prema intelektualnim, kulturološkim ili duhovnim ciljevima. Nemojte se iznenaditi ako vam se dogoditi romansa na putovanju ili ako uđete u vezu na daljinu.

Rak

Nećete upasti u ovakav period često! Uz Mars i Jupiter u kući ljubavi i erotike, tokom januara 2018. godine, se*sualna moć Rakova doseže nove visine i želja za romantičnim iskustvima je toliko jaka da privlači prilike u ljubavnom životu. Ako ih i ne privučete, tražite i isprovociraćete ih. Moć vaše strasti je nezaustavljiva, osjećaji i senzacije u tijelu su snažni, iskre vrcaju na sve strane. Istovremeno kuća parova Raka je goruća i kroz nju prolaze Sunce, senzualna Venera, Mars, Pluton i mudar Saturn koji se jako trudi da održi nekakav red i koji vas podsjeća na obaveze. Sve u svemu, januar je značajan mjesec u kojem ćete dobiti veliki zalogaj.

Lav

Januar 2018. godine usmjeriće vašu pažnju prema praktičnim pitanjima u životu više nego na ljubavni život. Ipak, to ne znači da ne može biti i drugačije kombinacije. Zato što su Venera, planeta ljubavi i Saturn, vladar kuće parova Lava u kući posla Lava, mogli bi ući u vezu s nekim s kime radite ili koga upoznate preko posla. Mogli bi upoznati nekog pri obavljanju poslova ili kroz zajednički rad na projektu. S druge strane, zbog toga što je Jupiter, vladar kuće ljubavi i djece, u kući doma, zajedno sa Marsom, moguće je da ćete vi ili voljena osoba prolaziti kroz određene drame i poteškoće vezano za dom, roditelje, porodicu ili djecu.

Djevica

Januar 2018. godine je poseban mjesec zato što sada možete nadrasti sve barijere, blokade, strahove, ograničenja i udisati punoću ljubavi punim plućima. Kroz kuću Djevice tokom januara prolazi ni manje ni više, nego pet planeta: goruće Sunce, Merkur (vladar Djevice), Venera (planeta ljubavi), intenzivan i strastven Pluton (vladar kuće o kojoj govorimo). Sve ove planete pojačavaju vaše se*sualne i romantične potrebe i želje i donose snažan ljubavni i se*sualni naboj atmosfere. Povrh svega, Jupiter, vladar kuće parova Djevice, zajedno je s vatrenim Marsom i zato Djevice, oprezno, jer bi stvari mogle postati divlje!

Vaga

Kroz prve dvije dekade januara 2018. godine uglavnom ćete biti usmjereni na dom i porodicu. Imaćete potrebe za više privatnosti i intimnosti, zato će vam odgovarati stari, iskušani i iskreni odnosi. Može se raditi i o periodu u kojem ćete vi i vaša bolja polovina biti okupirani novcem, domom i onim što posjedujete zajedno. Smisao za praktično vlada nad osjećanjima. Ali, atmosfera se mijenja vidno u posljednjoj dekadi janaura, kada Sunce, zajedno sa drugim planetama, između kojih i Venera, planeta ljubavi i vladar Vage, ulaze u vašu kuću erotike. Tada počinje period od nekoliko sedmica u kojem ćete imati sreće u ljubavi, puno lijepih i romantičnih trenutaka, lijepih gestova i strasti.

Škorpija

Mars i Jupiter ostaju u Škorpionu tokom januara 2018. godine. Strast i osvajački duh su na vrhuncu. Mars – Jupiter konjunkcija predispozicija je za kratkotrajne ljubavi, hrabre romantične poteze, pa čak i nepromišljene i obećava puno akcije. Kroz prve dvije dekade, Venera, planeta ljubavi i vladar kuće parova Škorpiona, nalazi se u vašoj 3. kući, što znači da u vašem ljubavnom životu možete očekivati rasprave, poruke ili putovanja zbog ljubavi, a intelektualni afiniteti vas mogu povezati. U zadnjoj dekadi januara, vatra se smiruje malo i atmosfera postaje mirnija i stabilnija, dom i porodica postaju prioriteti.

Strijelac

Tokom prve dekade januara 2018. godine, Merkur, vladar kuće parova Strijelca, prolazi kroz posljednji stadijum procesa koji je počeo u novembru (retrogradni ciklus u Strijelcu), koji treba razotkriti određene istine o vašoj vezi. Imajte to na umu kako bi održali dugotrajnu, harmoničnu vezu, koja odgovara vašim potrebama. Komplikovan dio Merkurovog retrogradnog ciklusa je gotov i sada se stvari vraćaju u normalu što će zapravo biti prijatno za većinu Strijelčeva. Druga dekada januara govori o mogućem donošenju odluka vezano za zajednički novac ili će osjećanja uticati na materijalne stvari. U zadnjoj dekadi još će neke brige biti prisutne, ali važnije su nove informacije, komunikacija i putovanje u dvoje.

Jarac

S Venerom u Jarcu, prve dvije dekade januara su povoljne za ljubav, uživanje i harmoniju. Venera vam donosi senzualnost, ljupkost i snagu zavođenja. Vaše prisustvo je ugodnije i poželjnije. Atraktivniji ste i imaćete više dobiti kroz razne situacije koje će vam olakšati odnose s drugima i pojaviće se neka nova osjećanja. Vašim ljubavnim životom vladaće brižnost, razumijevanje i optimizam. Zbog prisustva Venere u Jarcu, ali i zbog Mars – Jupiter konjunkcije u vašoj 11. kući, januar je mjesec u kojem ćete se družiti više i kretati se u širem krugu ljudi. Veće su šanse da upoznate novu ljubav ili da se dobro zabavite s voljenom osobom.

Vodolija

Prve dvije dekade januara 2018. godine baš se i ne ističu. Događanja neće biti, čak bi se mogli osjećati ravnodušno i kao da tražite utočište. Može doći do udaljavanja ili razočaranja, posebno u drugoj dekadi. Ako tako stvari stoje, komunikacija može poboljšati sve. Treća dekada je sretna: Venera, planeta ljubavi, ulazi u Vodoliju i Sunce, vladar kuće parova Vodolija. Sada je klima totalno drugačija, puna optimizma i senzualnosti. Igre koje će parovi zaigrati su brižnost, nježnost, vedrina i dobro razumijevanje. U zadnjem dijelu mjeseca imaćete veliku moć zavođenja, očekujte povoljne okolnosti. Ako tražite sreću, naći ćete je.

Ribe

Merkur, vladar kuće parova Riba je u kući karijere u prvoj dekadi janaura 2018. godine i njegov dugačak boravak u ovom području je pri kraju. Sada harmonizuje emotivni i profesionalni život. Venera, planeta ljubavi, nalazi se u vašoj 11. kući kroz prve dvije dekade, nagoviještava sreću, ispunjavanje nada i mogućnost sjajnog provoda u društvu voljene osobe, u širokom društvenom krugu ili ćete upoznati nekog novog na javnom događaju, grupnom druženju i slično. U vašoj 11. kući nalazi se i Merkur kroz zadnje dvije dekade januara i potvrđuje ove mogućnosti. Neke prepreke ćete morati preći sredinom mjeseca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh