Svaštara

Veliki horoskop za 2018. godinu: Blizance čeka nova ljubav, Djevice će briljirati na poslu, a Jarčevima predstoji iskušenje

Glavno obilježje nove 2018. za većinu znakova je velik poslovni uspjeh i bolje finansijsko stanje. Što se tiče ljubavi, najvažnije je znati što želiš, ne pristajati na manje, ali i biti otvoren za kompromise.

Horoskop za 2018. godinu - Atma.hr

Advertisements

Neki znakovi iskusit će trzavice u braku i vezama, a na pomolu je i puno novih veza.

OVAN

Ovnovima će 2018. godina donijeti olakšanje nakon nekih izazova i negativnih situacija. Osjećaćete se kao da konačno izlazite iz rupe na svjetlo dana, bilo da se radilo o karijeri ili drugim područjima života. Dobit ćete priliku iz inostranstva te će vam biti jasnije kojim putem krenuti. Najbolji period za rast bit će od januara do sredine aprila te od jula do septembra, prenosi “Net“…

Ljubav

Vezani Ovnovi bit će sretniji i moći će prijeći preko nekih loših stvari koje su se dogodile u zadnje dvije godine. Znat će što žele, ali moraće pokazati malo više tolerancije prema partneru. Za vezane će ova godina većinom biti stabilna, a slobodni bi mogli pronaći ljubav uoči Valentinova. Međutim, ne treba brzati niti forsirati nešto ozbiljnije.

Karijera

U poslu vas čeka vrlo dinamična i faza rasta koju nisi iskusila posljednjih nekoliko godina. Postoji mogućnost da ćete se zamjeriti nekome od nadređenih pa pazite kako se ponašate. Isto tako, ponudit će vam se neke prilike izvana, ali izbjegavajte ulaziti u neke velike projekte oko sredine aprila i početkom septembra kako se ne bi izjalovili.

Zdravlje

S obzirom na mnogo izazova u novoj 2018., trebaćete više energije pa pripazite da dobro jedete, krećete se i što manje živcirate.

BIK

U 2018. godini Bikovi si moju zacrtati plan koji će slijediti jer ova godina donosi mnogo izazova. Prikazat će ti puno sjajnih prilika, ali neki važni događaji mogli bi usporiti tvoj rast na nekim područjima.

Ljubav

Ljubavni odnosi ove će godine naići na turbulencije, većinom zbog poljuljanog zdravlja partnera. Pazi da se ne ulijeniš i prepustiš letargiji u odnosu jer tako nećeš ostvariti bolji odnos s partnerom. Slobodni imaju mogućnost ući u jednu lijepu vezu, ali moraju znati što tačno žele, ići za time i ne pristajati na išta manje.

Karijera

Može se dogoditi da se osjećaš iscrpljeno ili depresivno jer trud koji ulažeš možda neće donijeti instantne rezultate. Najbolje je da se držiš zacrtanog cilja pa kud puklo da puklo. Neka te ne poljuljaju određeni izazovi jer ćeš lako skrenuti s puta, a to neće donijeti ono što želiš.

Zdravlje

Iako se trudiš što više kretati i zdravo jesti, neće ti se uvijek dati pratiti takav režim pa se može javiti manjak energije. Ne prejedaj se i ne odustaj od vježbanja.

BLIZANCI

Blizanci će u 2018. biti puni novih ideja, ali ih neće tako lako realizirati. Ovo je godina s naglaskom na kreativnost pa nije isključeno da budeš dio nekih vrlo velikih projekata. Blizanci i inače imaju nemiran um, a u novoj godini će zbog nekih podsvjesnih poruka biti manje koncentrisani.

Ljubav

Nova 2018. definitivno će za tebe biti godina ljubavi. Nova veza je na pomolu i to između februara i maja. No, postoji mogućnost da će frišku vezu uzdrmati romansa između oktobra i novembra. Morat ćeš odlučiti što zapravo želiš. Blizanci u braku će biti sretni. Ako je bilo nekih trzavica, uspjet će povratiti romantične osjećaje prema partneru.

Karijera

Pred tobom će se otvoriti nove mogućnosti pa ćeš čak smišljati i voditi veće projekte. Kreativnost će biti na vrhuncu i htjet ćeš obavljati puno toga u isto vrijeme, no multitasking će ti zapravo odvraćati pažnju s onog što je zaista bitno. Kako će se približavati kraj godine, tvoj uspjeh će biti sve veći, a poboljšat će se i odnosi s kolegama.

Zdravlje

Blizanci bi se u narednoj godini trebali maksimalno posvetiti opuštanju i meditaciji, kako bi smirili um i omogućili mu da stvari vidi jasnije. Često ćeš imati nemirne snove povezane s porukama tvoje podsvijesti pa pokušaj dokučiti što one znače.

RAK

Napredak i materijalni dobici glavna su obilježja 2018. godine za Rakove. Osjećat će da imaju i više nego dovoljno energije za sve čega se prime. Zbog ovoga će rasti njihova nasrtljivost i samopouzdanje. Ovo je također godina kada će zbog ega donositi neke krive odluke.

Ljubav

Predviđanja za 2018. za Rakove nisu baš bajna. Osjećaš ćeš se kao da te ništa ne ispunjava i u ničemu i ikome ne nalaziš utjehu i zadovoljstvo koje toliko priželjkuješ. Sve ono što si izbjegavala morat ćeš kad tad riješiti. Najbolji savjet je da se u ovoj godini više fokusiraš na davanje, nego na očekivanja.

Karijera

Rakovima će karijera, posao i novac u 2018. biti na prvom mjestu. Možda ćeš morati pristati i na nešto što ne želiš, samo kako bi imala mira na radnom mjestu. Osloni se na sebe i svoje sposobnosti te ne odustaj od zacrtanih planova. Također se čuvaj ljubomornih kolega koji će ti pokušati pomutiti planove.

Zdravlje

S obzirom da ćeš naporno raditi, često ćeš padati s nogu od umora. Također će te mučiti brige emocionalne prirode što može oslabiti imunitet i privuči bolesti. Pokušaj se opustiti i nasmijati.

LAV

Lavovi bi se u 2018. često mogla miješati stvarnost i percepcija što će donijeti određene izazove s kojima se nisu još suočili. Nemoj dopustiti da ti pesimizam i negativnost utišaju tvoju vedrinu i dobro raspoloženje. Ovo je godina ‘čišćenja uma’ i eliminiranja svega što ti ne donosi zadovoljstvo na profesionalnom i privatnom planu.

Ljubav

Lavlji odnosi u 2018. mogli bi prolaziti kroz dosta mračnu fazu. Morat ćeš naučiti kako se postaviti u određenim odnosima, a nisu isključene ni tajne veze, bilo da si u braku ili vezi. Slobodnim Lavovima predstoji nova romansa tokom oktobra i novembra.

Karijera

Uspjeh neće doći ako ne promijeniš način na koji radiš. Ostani ozbiljna i profesionalna i ne zbijaj šale tamo gdje ne treba. Što se tiče novih ideja, njih ostavi za kasnije, a prvo rješavaj tekuće zadatke. Doći će vrijeme za realizaciju novih projekata.

Zdravlje

Mnogo ćeš se živcirati i trošiti energiju na probleme, a to ti neće donijeti neku preveliku korist. Nauči kako se smiriti i ne gledaj na probleme kao na tragediju već kao na nešto što će te osnažiti.

DJEVICA

Djevicama 2018. godina također donosi poboljšanje na profesionalnom planu, ali uz neke žrtve na ličnom. Možda ćeš se distancirati od porodice kako bi ganjala svoje snove i upravo se zbog toga često nećeš osjećati sretno.

Ljubav

Spomenuti odmak od porodice i dragih osoba samo će ti donijeti frustracije i nezadovoljstvo, a zbog toga ćeš razmišljati i o nekom neobvezujućem odnosu sa strane. Međutim, imaš jaki karakter pa ćeš vjerojatno shvatiti da si zapravo prava sretnica koja treba cijeniti ono što ima. Drži se tih misli.

Karijera

Pred tobom je jedna vrlo kreativna i uspješna godina. Nisu isključeni neki sitni poslovi koji će ti donijeti dodatan izvor zarade, a na postojećem poslu ćeš doslovno briljirati i lako realizirati neke nove ideje. Pazi samo da nosom ne paraš oblake.

Zdravlje

Trčanje s mjesta na mjesto oduzimat će ti energiju, ali neće biti većih posljedica. Čak i ako se razboliš, brzo ćeš doći k sebi.

VAGA

Jednak omjer dobrog i lošeg obilježit će 2018. za Vage. U nekim trenucima neće znati što uopće trebaju u životu, ali taj težak period zapravo predstavlja rast, odnosno zatvaranje nekih starih i otvaranje novih poglavlja.

Ljubav

U ljubavnom životu također će čekaju neke nove odluke, trzavice i zamjeranja, ali i poboljšanje odnosa s partnerom. Ako si solo, vjerojatno će te privući neka strastvena i dinamična osoba između oktobra i novembra.

Karijera

Na poslu će biti vrlo zanimljivo, ali će se od tebe zahtijevati sve veći napori. Zbog pritiska ćeš možda početi tražiti novi posao, a mnogi poslovni kontakti olakšat će ti potragu. Što se tiče kolega i partnerstva, pazi s kime ulaziš u posao da se ne bi opekla.

Zdravlje

Većinu godine ćeš biti dobro pa se potrudi da se što manje razbolijevaš i što manje živciraš. U tome ti, osim zdrave prehrane i vježbanja, može pomoći meditacija i boravak u prirodi.

ŠKORPION

Škorpioni bi u 2018. mogli nastaviti gdje su stali, ali sporijim tempom. Kao i prošle godine, tako će i ove godine posao biti u fokusu, a sve ostalo u drugom planu. Zbog svojeg dugog jezika i velikih ambicija mogli bi se zamjeriti nekim ljudima pa je važno pripaziti.

Ljubav

Slobodni Škorpioni bi se mogli naći u novom odnosu između februara i maja, no on će se bazirati samo na fizičkoj privlačnosti. Vezani će prolaziti kroz neke izazove poput razilaženja u mišljenju i petljanja treće osobe, vjerojatno iz porodice. Česta putovanja bi mogla uzorkovati probleme.

Karijera

Nova 2018. će biti jako dobra za Škorpione jer ih čekaju nove prilike iz inozemstva. Kroz njih ćeš još više učvrstiti svoj status i ugled, ali nemoj biti previše osobna i pametovati pred kolegama kako im se ne bi zamjerila.

Zdravlje

Redovito vježbanje urodit će plodom pa ćeš se izvrsno osjećati. Održavaj ovu naviku i sve će biti dobro.

STRIJELAC

Strijelci će kao i Vage prolaziti kroz pozitivne i negativne trenutke. Htjet će se pošto-poto dokazati pa će naći u vrtlogu kontroverze i sukoba. Dok god ostanu prisebni, mirni i iskreni, uspješno će riješiti svaki problem.

Ljubav

Stijelcima će nova godina donijeti mnogo uzbuđenja i novih ljudi. Važno je samo ostati priseban i ne žuriti u duboke odnose ako ne znaš što želiš. Ako si u braku ili vezi, činit će ti se da parnera nešto jako muči. Nemoj mu stvarati pritisak i biti nepravedna jer će tako buknuti neželjene svađe.

Karijera

Finansijski prosperitet je na pomolu sve do listopada, ali to ne znači da se trebaš opustiti. Uspjeh će doći samo ako se i dalje budeš zalagala kao i prije. Čeka te puno pritiska, ali svaki izazov ćeš na kraju uspješno riješiti.

Zdravlje

Fizički ćeš biti dobro, ali mučit će te brige emocionalne prirode. Osjećat ćeš se usamljeno bez razloga, ali to je znak da trebaš dublje pogledati u sebe i bolje se upoznati.

JARAC

Godina koja slijedi za Jarce je obilježena velikim odlukama u svim područjima života. Stalno ćeš nekud žuriti i takav tempo će te iscrpljivati i zbunjivati. Važno je da ostaneš hladne glave i da se potrudiš više fokusirati na ono što je zaista važno i nužno u tom trenutku.

Ljubav

U tvojem se životu može pojaviti neko novi kojeg si već puno prije imala na pameti. Vaš odnos dostigne će najvrućiju tačku u februaru, ali nemoj se odmah prestrašiti i oko sebe podignuti zidove. Ako si već neko vrijeme u vezi, partner bi te mogao zaprositi. Oni u braku suočavat će se sa sumnjama i trećim osobama koje bi htjele infiltrirati u njihov odnos.

Karijera

Čekaju te još bolje prilike za razvoj i napredovanje nego u 2017., što će te potaknuti da radiš još više i još marljivije. Zbog posla ćeš zanemarivati sve ostalo, što i nije dobar način života. Sve u svemu, izazovi koji te čekaju i neće biti toliko strašni.

Zdravlje

Zbog silnog posla tijelo će ti biti iscrpljeno, a duša umorna. Najvažnije je da ne budeš stalno u zatvorenom prostoru te da svaki slobodni trenutak iskoristiš za odmor na svježem zraku.

VODENJAK

Nakon vrlo zahtjevne 2016. i 2017., Vodenjacima slijedi godina prosperiteta. To se ponajviše odnosi na posao i finansije, ali ni privatni život nije isključen. Ako te uvijek zanimao duhovni aspekt života, sve više ćeš učiti, istraživati i čitati o tome te će ti se otvoriti neki novi vidici.

Ljubav

Možeš očekivati novu vezu, ali nju će obilježiti dosta komplikacija kroz godinu. Ako si u braku, doći ćeš u iskušenje prevariti partnera ili on tebe, a sve zbog problema koje niste riješili kada je ih je trebalo riješiti.

Karijera

Sav trud prijašnjih godina posebno će se isplatiti u 2018. No, projekti kojih se primiš možda neće odmah uroditi plodom, ali to ne znači da moraš odustati. Svakako se poveži s ljudima iz inozemstva jer ti oni mogu pomoći ostvariti neke željene ideje. Postoji mogućnost da ćeš zbog posla čak promijeniti mjesto boravka.

Zdravlje

Kroz čitavu godinu trebat će ti više sna i odmora pa nemoj kasno lijegati jer nećeš imati dovoljno energije za sve što ti predstoji. Manjak sna može privući bolesti.

RIBE

Ribe bi se u 2018. mogle osjećati ograničeno jer će mnogo toga biti izvan njihove kontrole. Emocije će biti na najvišoj razini, baš kao i želja za dokazivanjem i ostvarivanjem poslovnih uspjeha. Najvažnije je da ostanu profesionalne i ne uzimaju sve k srcu.

Ljubav

U ljubavi ćeš znati što želiš, ali nećeš biti sigurna zna li tvoj partner. Između februara i maja mogu između vas nastati tenzije koje će dovesti do nezadovoljstva. No, ova zbunjenost će nestati kako se bude približavao oktobar, a ti ćeš svemu pristupiti strastvenije i sigurnije. Ribe u braku također će naići na neke probleme i to većinom zbog previše posla.

Karijera

Kreativne Ribe sljedeće bi godine mogle ostvariti veliki uspjeh na profesionalnom planu, bilo da je riječ o poslu ili hobiju. Također će se pojaviti i puno izazova te nerazumijevanje od strane nadređenih, ali to nije razlog da baciš sav posao u vjetar. Izbjegavaj velika ulaganja i projekte koji ti nisu prioritet.

Zdravlje

Pesimizam i sumnje krast će ti energiju i mučiti um pa se radije okreni opuštanju i onom pozitivnom u tvom životu. Ne brini o budućnosti već se posveti sadašnjosti.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh