Svaštara

Rastavili par koji je zajedno živio 70 godina, cijela država na nogama, očajnički vapaj djece: “Majka neutješno plače”

Herbert Goodine (91) i Audrey Goodine (89) nikad u posljednjih 70 godina nisu bili razdvojeni. Doslovno ne mogu jedno bez drugog, čak su zajedno preselili u posebnu ustanovu za dugotrajnu medicinsku njegu.

Herbert Goodine i Audrey Goodine - Facebook

Naravno, računali su da će tako ostati do kraja života, ali ništa od toga. Nemilosrdni vlasnici ustanove u kojoj su bili smješteni pobrinuli su se da Herbert i Audrey po prvi put u posljednjih sedam decenija Božić dočekaju – odvojeno!

Naime, Herbertu je sedam dana prije Božića rečeno da mora napustiti ustanovu i preseliti u starački dom, piše “BBC”.

S takvom odlukom ne mogu se pomiriti ni njihova djeca, pa zato ne čudi da je kći Dianne Phillips cijelu tužnu priču objavila na Facebooku. Naravno, objava je odmah postala viralna te je izazvala bijes širom Kanade, prenosi “Jutarnji“…

“Jučer sam pričala sa svojim roditeljima. Moja majka je ridala suze, a čula sam i oca u pozadini. Majka mi je rekla ‘Ovo je najgori Božić ikad!’ Mogli su barem pričekati da završe praznici”, napisala je Phillips.

Dianne je rekla da je u petak primila poziv iz ustanove u kojoj su bili njeni roditelji. Kaže da su je radnici uhvatili “na prepad”, te da joj nisu dali ni sekunde za razmišljanje. Samo su joj poručili da se zdravstveno stanje njenog oca pogoršalo i da će ga morati premjestiti u ustanovu gdje će se danonoćno brinuti o njemu.

“Molila sam ih da mi daju par dana za donijeti odluku, ali oni su isforsirali da se odluka donese odmah. I to odluka koja njima odgovara.”

Na njenu objavu reagovali su iz same ustanove u kojoj je vremešni par bio smješten:

Moramo se pridržavati pravila i propisa. Nažalost, stanje našeg korisnika je takvo da se mi više o njemu ne možemo brinuti. Ova odluka je jedina moguća, a bilo bi protivzakonito da nismo slijedili pravila. Tako možemo izgubiti licencu. Nažalost, odluka je donesena i mi tu više ništa ne možemo napraviti.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh