Svaštara

Ovo je 7 otrova koji truju vašu dušu: Sve osobe koje su nesretne imaju ove karakteristike…

Mi svakodnevno radimo određene stvari koje nas mogu samo učiniti nesretnim. Onda se pitamo zašto nam ne ide dobro i žalimo se.

Tužna žena - Index.hr

Evo šta trebate promijeniti:

Negativnost

Negativnost nije dobra ni za koga. Ukoliko ste negativni, samo ćete praviti lošije stvari. Ne možete očekivati da vam ide dobro ukoliko vi samo razmišljate o nečemu lošem, piše “Megagiga“…

Promijenite tok misli, budite pozitvni i pozitivne stvari će se dešavati. Umjesto o neuspjehu, vi razmišljajte o nečemu lijepom. Sve će biti bolje.

Nesigurnost u sebe

Ukoliko ste nesigurni u sebe, samo ćete sebe sputavati. Kako da drugi vjeruju u vas, kada vi to ne radite? Ako nemate samopoudzanja, barem ga glumite.

Želite da se svima dopadnete

Ne možete se svima dopadati, to prihvatite. Bitno je da imate osobe koje vas razumiju, ne mora to biti puno njih, ako one vrijede. Trudite se da vi budete bolja osoba, a ne da ugađate drugima.

Mislite da se loše stvari događaju samo vama

To nije tako. Ima osoba koje proživljvaju gore stvari od vaših, ali opet hrabro koračaju kroz život. Ne odustaju. Zamislite koliko su vaši problemi ništa u odnosu na tuđe.

Samo se žalite

Tako ćete samo stvarati veće probleme. Bolje je da nalazite neke lijepe stavri koje će pozitivno djelovati i na vas i na okruženje.

Tražite sreću u materijalnim stvarima

Materijalne stvari su bezvrijedne kada ih uporedite sa drugima. Važnije su osobe oko vas, ljubav, dobrota. Nećete biti sretni samo s materijalnim stvarima. Bolje je da se fokusirate na bitnije.

Mislite da ste uvijek vi u pravu

Morate nekad i priznati da griješite, koliko god bilo teško. Razmislite o svojim postupcima i biće vam jasnije.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh