Svaštara

Ljubavni horoskop za oktobar 2017.: Stiže vrlo intenzivno vrijeme za OVA 2 znaka!

Šta znakove zodijaka očekuje u ljubavi tokom oktobra 2017. godine?

Sretan par - Vix.com

Ovan

Venera, planet ljubavi, u znaku je Djevice što Ovnovima donosi da se više okrenu ljubavi. Društveni i ljubavni život postaje im intenzivniji pa će ponovo uspostaviti kontakt s prijateljima koje nisu dugo vidjeli. Moguće je i da im se vrate neke stare ljubavi u život. Ali, pri tome očekujte i da se vrate stari problemi, odnosno svi oni koje niste razriješili na vrijeme, piše “Atma“…

Možda se i suočite sa situacijama koje su vas i prije mučile, a koje će nametnuti pitanja, poput – da li ste u pravoj vezi; šta želite od veze; šta očekujete od voljene osobe, ili kako ćete ispuniti očekivanja voljene osobe? Tako da ovaj period neka svi Ovnovi iskoriste da se maksimalno preispitaju, jer sada je i njihov vladar, Mars, u znaku Djevice i mnogo toga što nije bilo jasno može im postati jasnije.

Neka Ovnovi ne očekuju mnogo strasti i energije od drugih, jer ovo je period razumnih i logičnih odluka. Jupiter u Škorpionu donosi im jedno zatišje u ljubavi, smirivanje strasti i više razgovora sa suprotnom stranom.

Bik

Oktobar je jako povoljan mjesec za sve Bikove, mada bi se trebali spremiti raščistiti neke dvostruke veze ili riješiti neke dvostruke standarde koji postoje u odnosu. Venera, planet ljubavi i harmonije, u znaku je Djevice, što godi vašoj prirodi. Pokušajte smireno i polako donositi neke bitne odluke u ljubavi, jer je ovo period kada je potrebno rješavati stvari s partnerom.

Ovo se više odnosi na zauzete Bikove, koji će u ovom periodu biti jako poslovno zauzeti pa je potrebno da se dobro organizuju, te da se posvete i privatnom dijelu svog života. Krajem mjeseca Bikovi neka se čuvaju sukoba mišljenja, te neka sačekaju da partner prvi kaže što misli.

Nikako ne bi smjeli biti tvrdoglavi i pokušavati u svakom slučaju istjerati pravdu, jer suprotna strana neće za to imati razumijevanja pa su mogući ljubavni sukobi krajem mjeseca.

Blizanci

Osjećat ćete se dobro, ljubavni život vam u drugoj polovici oktobra donosi zadovoljstvo i ugodne dane. To vam omogućuje posebna povezanost s Marsom, koji će u ući u znak Vage, a koji godi vašem Suncu. Bit ćete energičniji i moći ćete sada pružiti mnogo više ljubavi i radosti drugoj strani.

Ovo važi i za slobodne Blizance, koji će imati prilike družiti se s osobom koja im je draga, kao što će imati i priliku upoznati nekog ko će im tek osvojiti srce.

Za Blizance koji su u vezi ili u braku, savjet je da se čuvaju svađa tokom prvih deset dana oktobra. Ali, krajem mjeseca ih očekuje ugodno iznenađenje od strane partnera. Potrudite se da sjajite i da budete raspoloženi, jer vas krajem mjeseca čekaju lijepe vijesti po pitanju ljubavi.

Rak

Rakovima bit će jasno da im je u ovom periodu ljubavni život naglašen, te da će ponovno morati rješavati neke stvari iz prošlosti na tom području.

Ali, položaj Jupitera u znaku Škorpiona, donosi im olakšanje, te će im znatno popraviti cjelokupno raspoloženje. Zauzeti Rakovi će se mnogo više usmjeriti na porodične planove, možda oko pokretanja zamisli za proširenje porodice ili oko bavljenja djecom, a što se tiče slobodnih Rakova moguće je da će neki od njih ozakoniti ljubavnu vezu ili ući u nešto ozbiljniji odnos.

Njihov vladar kuće partnerstva, koji je smješten u njihovoj kući posla, još od 2015. godine donosi im naglasak na odgovornosti i obveze, a sada se i Venera nalazi u njihovoj kući karijere i tu ostaje neko vrijeme.

Zbog toga su Rakovi u periodu kada su im posao, status i karijera pod uticajem osjećaja ili im pak privatni život ovisi o profesionalnom životu, a možda imaju i hijerarhijsku razliku s partnerom. U svakom slučaju, jasno je da im stanje nije posve jasno niti lagodno.

Lav

Lavovi na ljubavnom planu odlično stoje, njihov vladar kuće partnerstva odlično sarađuje s njihovim vladarem kuće ljubavi. To donosi da Lavovi tokom oktobra mogu ući u neku novu vezu ili učvrstiti neku staru, kao i što mogu iskusiti nova pozitivna iskustva u ljubavi.

Kako bi stvari tekle pravim tokom, neka imaju na umu da je ključ za ljubavni odnos dobra komunikacija. U oktobru, vladar kuće partnerstva dobro im sarađuje i sa Venerom, planetom ljubavi, što povećava mogućnost ostvarenja istinskog zadovoljstva i sreće.

I položaj Venere ukazuje na važnost komunikacije, što znači da je ljubav i put razvoja, otkrivenja, širenja i napretka. Nije isključena i mogućnost odlaska na put zbog ljubavi ili da se im se dogodi ljubav s osobom koja se nalazi u nekoj udaljenoj zemlji.

Djevica

Djevicama u prve dvije sedmice oktobra u prvom planu bit će voljena osoba i život u paru, te im to postaje zvijezda vodilja oko koje će im se vrtjetii sve ostalo u životu. Pažnju će vam privlačiti psihološka strana voljene osobe, zbog čega ćete analizirati najdublje i najkomplikovanije aspekte vašeg ljubavnog odnosa, kao što su tabui, opsesije, fantazije ili frustracije.

Željet ćete razotkriti tajne ili skrivene strane svega onog što osjećate, ali istovremeno ćete biti prizemljeni i gledati na vezu iz praktičnog ugla gledanja. Neki parovi će se udružiti i u poslu, možda kroz neko investiranje.

Vaga

Venera, planet ljubavi i vladar Vage, nalazi se u kući partnerstva ovog znaka i na tom polju će djelovati tokom oktobra. Venera je sada u takvoj poziciji da može značiti nekoliko različitih stvari.

Bivša ljubav može vam doći samo u misli ili pak neka osoba, s kojom ste pokušali nešto prije pa nije išlo, sada ponovo može ući u vaš život.

Možda će vam se ponovno pojaviti neki stari problem koji trebate analizovati i razriješiti, kako biste krenuli dalje. Ako ste zauzeti, možda prolazite kroz period u kome sebi postavljate pitanja, poput – da li ste u pravoj vezi; zaslužuje li partner da ste baš vi uz njega, ili se možda zapitate – odgovarate li vi kriterijima partnera?

U svakom slučaju, osjetit ćete potrebu da propitujete sebe i da shvatite što uistinu želite od partnera i ljubavne veze. Vaš ljubavni život sada zasigurno može postati intenzivniji.

Škorpion

S naglašenim Marsom, Škorpioni će tokom prve dvije sedmice oktobra biti puni strasti i erotike. Više je sada i romantike, a senzori su vam pojačani pa će vam se češće prikazivati i nove prilike u ljubavi. Tradicionalan vladar Škorpiona, Mars, ulazi vam u kuću emocija, što je povoljno za vaš ljubavni život.

Zadnje dvije sedmice mjeseca osjećat ćete entuzijazam i instinktivno ćete se povezivati s drugima, a imat ćete i pojačanu potrebu za zavođenjem, preuzimanjem inicijative i razjašnjavanjem situacija.

Venera, planet ljubavi, pokazuje da se ljubavni život može ispreplesti s poslovnim životom ili obvezama, te sada jedno uz drugo može djelovati stimulišuće na vas. Ali, pripazite da vas obaveze ne preokupiraju toliko da vas odvuku od ljubavnog života, ali i obrnuto.

Strijelac

Venera u njihovoj kući ljubavi usmjeravat će pažnju Strijelcima prema temeljnim elementima sreće u vezi. Venera govori o senzualnosti, strasti i romantici, te vas izaziva da ih tražite, analizirate i da nađete ono što vas ispunjava i čini sretnim.

Sva atmosfera vam tokom oktobra polazi od ljubavi pa događaji koje budete imali mogu biti razni, od zaljubljivanja do nezaboravnih iskustva, obnove veze ili raskida, ako veza ne funkcioniše, ali i sumnji i patnje.

Šta god vam se bude sada događalo u životu, događat će se iz jednog razloga – da biste spoznali što uistinu želite i što vas čini sretnim. Kretanje Venere vašom kućom ljubavi traje do sredine mjeseca i tek tada ćete znati na čemu ste.

Jarac

Venera, planet ljubavi i parova, donosi vam okretanje prošlosti pa je moguće povezivanje s osobama s kojima dugo vremena niste imali kontakta. Vaš interes uglavnom će biti usmjeren prema kući i porodici, zajedničkom vlasništvu ili se roditelji mogu umiješati u vaš ljubavni život.

Ako gledamo iz drugog ugla, astralni sklop planeta sada traži od vas intimni, miran, tradicionalan i konzervativan pristup životu u partnerstvu. Mars ulazi u vašu kuću ljubavi, te vam donosi entuzijazam pa se situacije mogu preokrenuti prema intenzivnijem ljubavnom životu i želji za avanturama.

Vodenjak

Venera, planet ljubavi, pokreće vas na razmišljanje pa je sada vrijeme da razmislite o određenim dijelovima vašeg ljubavnog života. Treća kuća kojom vam se kreće predstavlja komunikaciju i putovanja, što će vam postati dosta važno u vezi nekog vašeg odnosa.

Sada mnogi mogu doživjeti susrete s osobama koje odavno nisu vidjeli ili im se mogu ponavljati određene situacije od ranije.

Sunce, vladar partnerstva Vodenjaka, pokazuje da postoje određene financijske brige koje postoje u ljubavnoj vezi ili pak ljubavna situacija utječe na donošenje odluka o financijama. Nakon 20. oktobra imat ćete sređivanje neke napete situacije.

Ribe

Veze će Ribama biti u prvom planu tokom prvog dijela oktobra. Vrijeme je da pojačate privlačnost i senzualnost, jer imate moć usmjeravanja stvari tokom kojim želite da idu.

U drugom dijelu mjeseca pojavit će se drugi interesi, poput doma, karijere i finansija.

Venera se Ribama nalazi u kući novca pa postoji velika mogućnost ispreplitanja ljubavnog i profesionalnog života. Možda imate zajedničke interese ili vas voljena osoba podržava u nastojanju da povećate zaradu, ili će vam pak odluke u ljubavnom životu uticati na materijalnu situaciju.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh