Svaštara

Super trik kako očistiti jako zagorjeli lonac bez puno muke

Debeli talog zagorjele hrane na dnu lonca, mnogima su dovoljan razlog za glavobolju, jer to očistiti nije nimalo lako. Ali, postoji način koji će vam osjetno olakšati taj posao.

Zagorjeli lonac - Screenshot

Sjetite se onog osjećaja kad veselo i opušteno kuhate nešto, jedva čekate da završite i servirate fini obrok. Međutim, nešto vam odvuče pažnju i zaboravite da je lonac na štednjaku, a sjetite ga se tek kada ugledate dim u kuhinji. Skoro svakome se barem jednom u životu dogodilo da lonac ili tava toliko zagori, da kroz glavu prođe misao – baciti ili ribati?

Izribati takav talog zaista je teško, a na lijepe nokte nakon toga možete zaboraviti. Ali postoji jedan trik koji uveliko olakšava posao. Ribanja ima, ali vrlo malo, piše “24sata“…

Radi se o tome da takav lonac treba vratiti na štednjak, napuniti ga vodom i u vodu ubaciti prašak za pranje rublja, dvije do tri kašike (umjesto praška za rublje možete staviti obični deterdžent za suđe ili kockicu za pranje posuđa u perilici).

Ostavite da lagano vrije oko 15 minuta. Kako vrijeme prolazi, voda postaje sve tamnija, a talog mekši. Na kraju ga je moguće ukloniti kašikom. Ono malo što ostane zalijepljeno, možete lahko ukloniti kašikom.

Autorica ovog videa napomenula je da prilikom snimanja ovog videa nije znala da neki prašci za rublje nisu pogodni za kuhanje, pa ako niste sigurni za onaj koji imate, uvijek ga možete zamijeniti s deterdžentom za suđe.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.
Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh