Svaštara

Veliki FINANSIJSKI horoskop za SEPTEMBAR

Mjesečni finansijski horoskop za septembar obilježiće povratak retrogradnog Merkura u direktan hod!

Ilustracija - Balkanspress.com

Ovan

Septembar je povoljan mjesec za profesionalni život Ovnova. Kroz kuću posla Ovna prolazi Sunce (do 22. septembra), Mars (kreće 5. septembra) i Merkur (nakon 8. septembra). Najvažnije od svega, nakon retrogradnog kretanja koje je trajalo oko tri sedmice, Merkur, vladar kuće posla Ovna, nastavlja direktnim hodom 5. septembra. To će zahtjevati dosta truda i zalaganja da se stvari reorganizuju prema potrebama i težnjama. Ovo nije nimalo lak period. Suočićete se sa zamkama, greškama i predrasudama, sa zbunjujućim okolnostima i poteškoćama s koncentracijom. Sve to uzrokovaće opozicija prethodno spomenutih planeta s Neptunom. Uprkos tome, vi možete postići puno i samo vam treba dovoljno budnosti i opreza kako biste ostvarili trajne rezultate. Poslije prve dvije dekade, finansijska situacija biće najbolja, prenosi “Balkans press“…

Bik

Povoljan aspekt koji Venera (vladar kuće posla Bika) pravi u prvoj dekadi septembra 2017. godine sa Saturnom (vladarem kuće karijere) i s Jupiterom (smještenim u kući posla) govori o postignućima i uspjehu, s pozitivnim ishodima, posebno kada se radi o novcu i investiranju. Porodica će vam pomoći. Ako stvari pogledate iz druge perspektive, septembar je dobar za sve što ima veze s kreativnošću, promocijom, prezentacijom, talentom i donosi vam prilike da se istaknete. S vremena na vrijeme posao vam donosi zadovoljstvo ili će vam izgledati kao dječja igra, ali postoje situacije kada će ljubavna situacija uticati na vaš posao ili čak na novčanik!

Blizanci

Tokom septembra 2017. godine, Sunce, Mars (vladar kuće posla Blizanaca), Merkur i Venera prolaze kroz kuću koja je odgovorna za nekretnine, terene, dvorišta i slično. Vrijeme je za gradnju, uređenje prostora, čišćenje ili investiranje. Neki Blizanci biće zainteresovani za poljoprivredu, vrtlarstvo, vinogradarstvo, drugi će se zainteresovati za historiju, arheologiju i druga polja koja imaju veze s prošlošću. Posla će biti puno. U posljednjoj dekadi mjeseca rezultati će biti vidljivi i veća je mogućnost ostvarenja uspjeha. Merkur kreće direktnim hodom i pokreće stvari. Prve dvije dekade donose vam nova poznanstva i zaradu kroz suradnje, kupce, klijente, korisnike.

Rak

Glavni kvaliteti Rakova tokom septembra 2017. godine su mudrost, sposobnost kalkulacija, sortiranja, pronalaska važnih informacija, u skladu s položajem Marsa u kući karijere Raka. Presudnu ulogu imaće komunikacija, bez obzira na to da li se radi o pisanoj ili izgovorenoj riječi (prezentacije, održavanje govora, pregovori i slično). Poslovne obaveze uključuju putovanja i niz sastanaka. U prve dvije dekade septembra novac neće biti upitan, jer se Venera nalazi u kući novca Raka. Mogli biste imati više nego što vam je potrebno, možda ćete primiti novčani poklon. U zadnjoj dekadi oni koji se bave s nekretninama, poljoprivredom i izgradnjom imaće sreće.

Lav

S Venerom, vladarem kuće karijere Lava, koja je smještena u Lavu i pravi pozitivne aspekte, prve dvije dekade septembra izgledaju uspješno i donose ugled i dobru kontrolu nad vašim profesionalnim životom. Talasi energije pritiču u kuću novca Lava, kojoj pridonosi i moćno Sunce (koje vlada Lavom), hrabar i poduzetničkog duha Mars i Merkur koji će vam dobro doći kada se radi o komunikaciji i pregovorima. Tokom zadnje dekade septembra vašoj kući novca pridonosi i Venera. Bićete zadovoljni svojom karijerom, koncentrisani na posao i tražićete nove puteve i načine da povećate zaradu ili će vas nešto vući da se upustite u razne finansijske akcije. Da biste na kraju odnijeli pobjedu, dobro morate odvagnuti koje su vam opcije.

Djevica

Merkur, vladar Djevice i kuće karijere Djevice nastavlja direktnim hodom 5. septembra 2017. godine i 8. septembra ulazi u Djevicu. To znači da ćete se koncentrirati na ono što morate napraviti. Tokom zadnjih sedmica analizirali ste svoju situaciju i došli do određenih zaključaka i sada ste spremni za ozbiljnu akciju. Sunce, isto tako, smješteno u Djevici sve do 20. septembra (i baš je gužva u Djevici ovog mjeseca), daje vam autoritet i više ciljeve. Pod ovakvim astrološkim sklopom vi ćete sigurno napredovati. Venera, vladar kuće novca, biće velikodušna.

Vaga

Prve dvije dekade mjeseca povoljne su za zajedničke aktivnosti, za sve vezano za grupe, udruženja, organizacije i događaje koji uključuju prisustvo puno ljudi. Venera, vladar Vage, nalazi se u 11. kući, u sretnoj kući koja donosi nove mogućnosti, popularnost, podršku, zaštitu i često se dogodi da se neki snovi obistine. Vaša profesionalna postignuća dolaze kroz sreću, šarm i diplomatiju, zato što su Sunce, Mars i Merkur smješteni u sjenovitom području 12. kuće i smanjena je mogućnost da će inicijativa i takmičenj donijeti željene rezultate. Ali, Sunce ulazi u Vagu 22. septembra i otvara mogućnosti za ostvarenje ambicija i uspjeha. Što se finansija tiče, pazite s troškovima i budite promišljeni.

Škorpija

5. septembra Merkur kreće direktnim hodom u kući karijere, upravo tamo gdje se, 21. avgusta, događa pomračenje. Događaji donose promjene i iznenađenja. Ovaj je period povezan s masom i društvom i zato očekujte uključenje u kolektivni projekt ili javni događaj. Mogli biste biti vođa grupe. Tokom septembra sviđaćete se šefovima ili autoritetima i mogli biste imati koristi od svoje bolje polovine ili nekog kome se sviđate. Što se finansija tiče, ovo je dobar period i mogli biste dobiti novčani dar.

Strijelac

Septembar je sjajan mjesec. Kroz kuću karijere Strijelca prolaze Sunce, Mars i vladar te kuće, Merkur. S ovakvom kombinacijom možete postići sjajne stvari. Sunce vam pomaže da postignete bolji ugled, autoritet i da budete na dobrom glasu. Mars zahtjeva akciju, pokreće vaš preduzetnički i takmičarski duh i želju da dokažete što sve možete. Sunce i Mars donose nove ambicije, moć i uticaj. Merkur, smješten na idealnom mjestu, donosi nove spoznaje i planove za novitete nakon što izađe iz svog retrogradnog ciklusa, 5. septembra. To znači da ćete dobiti vjetar u leđa – i to jak vjetar! Dobro upravljajte stvarima i daleko ćete dogurati. Finansijska situacija je dobra.

Jarac

Kroz prve dvije decenije septembra 2017. godine Venera, vladar kuće karijere Jarca, nalazi se u financijskoj kući i u dobrom je odnosu sa Saturnom, vladarem Jarca i s Jupiterom, Velikom Srećom, koji se nalazi u vašoj kući karijere. Ovo je dobra kombinacija za posao, može vam donijeti dodatni priliv novca i pomoći da pronađete ono što vam treba da biste napredovali na poslovnom polju. Merkur, vladar kuće posla Jarca, kreće direktnim hodom 5. septembra 2017. godine, sa željom da primjeni određene metode koje donose veću efikasnost i veći prihod. U ovom mjesecu biće neophodno ili značajnije sve što je povezano s učenjem, duhovnošću, putovanjima, udaljenim saradnjama, kulturom i slično. Uspjeh će biti vidljiviji u zadnjoj dekadi mjeseca.

Vodolija

Septembar je mjesec finansijske prirode. Kroz 8. kuću Vodolije prolaze Sunce, Merkur (vladar te kuće), Mars (vladar kuće karijere Vodolije) i u zadnjoj dekadi Venera i povećava vaš interes za posao, ulaganja i druge ciljeve povezane s novcem. Dosta toga odigraće se kroz finansijske ustanove, povezano s fondovima, sponzorstvom, nasleđem, udelima i slično. Važne su i saradnje, partnerstva ili druge osobe koje će na neki način uticati na vašu finansijsku situaciju – poput klijenata, finansijskih savjetnika i slično. Karijera je automatski povezana sa svim ovim.

Ribe

Kroz prve dvije dekade septembra 2017. godine imamo pozitivnu kombinaciju između Venere (smještena u kući posla Riba), Saturna (smješten u kući karijere Riba) i Jupitera (smješten u finansijskoj kući). Ovaj planetarni sklop dobar je za razvoj poslovanja i produktivnost. Povoljan je period za poduzimanje novih koraka, akciju i da se uz manje napora napravi više, te da sam posao postane prijatniji. Saradnje, partnerstva i timski rad su najvažniji tokom septembra. Septembar vam donosi okolnosti i događaje vezano za ugovore, klijente i konkurse. Odnosi s drugima imat će značajan uticaj na vašu karijeru i priliv novca i zato poradite na odnosima s drugima, učinite ih što više možete prijateljskima.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh