Svaštara

Oči otkrivaju: Crne strast, sive mudrost, a plave spontanost…

Iako boju očiju prvenstveno određuje količina i raspodjela pigmenta melanina, od davnina se boju očiju povezuje i sa ličnošću.

Žena - Dnevni.rs

Otkrijte šta vaše oči govore o vama…

Advertisements

Iako zapravo ne postoje crne oči, neke su oči tamno smeđe boje da ostavljaju dojam crnih te su vrlo rijetke. Za ljude s crnim očima se smatra da su vrlo temperamentni, puni strasti i hiperaktivni. Vrlo su predani svemu što rade, takmičarski su nastrojeni i vole privlačiti pažnju, piše “24sata“…

Osim toga, opisuje ih se kao tajanstvene, nesklone dijeljenju vlastite privatnosti i teško zaljubljive. Ipak, ako se zaljube su vrlo odani, a mana im je svadljivost i nestrpljivost.

Plave oči

Plava boja očiju je intenzivna i povezuje se s nebom, energijom, električnim nabojem i racionalnim razmišljanjem. Ljude s plavim očima se smatra pristupačnim, šarmantnim i prijateljski nastrojenim.

Osim toga oni su vrlo spontani, spremni isprobati nove stvari i imaju razvijenu duhovnu stranu ličnosti. Odlični su u primjećivanju stvari kojima drugima promaknu, a mana im je brbljavost, netaktičnost i brzopletost.

Smeđe oči

Smeđa je jaka i bogata boja koja se povezuje s energijom zemlje, kreativnošću, upornošću i plodnošću. Ljude sa smeđim očima koje su ujedno i najčešće među ljudima se smatra empatičnim, nezavisnim i pouzdanim. Također, smeđa boja predstavlja i jak se*sualan nagon, želju za druženjem i ekstrovertiranost.

Materijalne stvari nisu im toliko važne koliko harmonija u odnosima i položaj u društvu. Mana im je povremena taština, kao i osjetljiv ego.

Sive oči

Siva boja očiju se poprilično rijetko susreće, a ona simbolizuje mudrost i čvrstoću karaktera. Ljude s ovom bojom očiju opisuje se kao rođene vođe koje mogu pronaći rješenje iako ga niko drugi ne vidi. Lahko su prilagodljivi, smireni su i ljubitelji prirode.

Nisu pretjerano otvoreni, ali vrlo su romantični i senzibilni. Imaju racionalan stav u životu, vjerni su i skloni dugim vezama. Mana im je pretjerana emotivna osjetljivost.

Zelene oči

Zelena se boja očiju simbolizuje harizmu, inovativnost, mladost i zdravlje. Ljude sa zelenim očima se opisuje kao ljubitelje avantura i svih vrsta užitaka u životu.

Dobri su govornici, snalažljivi su u društvu i uopšte su rijetko usamljeni. Strastveni su ljubavnici, ali u ljubavi su ponekad prevrtljivi te ni sami ne znaju šta žele, dok u drugim područjima života to nije tako. Mana im je tvrdoglavost, sklonost manipulaciji i ljubomora.

Oči boje lješnjaka

Ova poprilično rijetka boja očiju nastaje kao kombinacija plavih, smeđih i zelenih tonova, a simbolizuje snagu i hrabrost. Ljude s očima boje lješnjaka često se opisuje kao neustrašive i spremne na životne izazove.

Obično su lijepi i privlačni, iako u zavođenju nisu nimalo agresivni niti direktni već dostojanstveni. U poslu su sposobni, ali ponekad lijeni. Mana im je što su često “nagli i skloni pametovanju”.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh