Svaštara

Mjesec rođenja žene utiče na njen život i karakter: Januarske su najizdržljivije, junske nesigurne, a novembarske…

Rođenje u određenom mjesecu, može dosta toga ispričati o jednoj ženi…

Usamljena žena - Facebook

Advertisements

Za razliku od astrologije, o tome kako mjesec u kojem smo rođeni utiče na naš karakter, postoje i određeni naučni dokazi, piše “Uspešna žena“…

Nema sumnje da temperament, karakter i sudbina žene ovisi ne samo o njenom odgoju i životnim iskustvima. Rođenje u određenom mjesecu, može dosta toga ispričati o ženi…

Januar

U ovom mjesecu dolaze na svijet najstrpljivije i najizdržljivije žene. Često su one obdarene crtama stoičkog, muškog karaktera. One se, sigurno, neće žaliti i dijeliti otkrovenja. Radije će same, ponosno i samostalno, rješavati sve svoje probleme. Januarske žene ne vole sve što se tiče čišćenja i sređivanja kuće, ali u kuhinji i spremanju jela – imaju talenta.

Februar

Žene februara su uporne, tvrdoglave, osjetljive i mogu biti osvetoljubive. Imaju poprilično složen karakter. Kod njih se događaju živčani slomovi, ali u isto vrijeme, prisutan je poprilično visok nivo samokontrole. One se ne boje poteškoća, odluke donose ekspeditivno, ne razmišljajući dugo. Zbog žurbe, nisu uvijek tačne. Odlično manipulišu ljudima, i zato često imaju dobru karijeru. Vrlo vole djecu.

Mart

Žene marta – najosjetljivije žene. Vrlo su osjećajne i ranjive. Često pokazuju tvrdoglavost, što na kraju, ide na njihovu štetu. Znaju biti nesigurne i često se smatraju nesretnima. Ovim ženama je, zbog njihove stidljivosti, zaista teško doći do uspjeha. Priroda im je podarila krhkost i šarm, zato one tako često privlače muškarce – zaštitnike.

April

April je mjesec hrabrih, upornih i motivisanih žena. Savršenim dodatkom smatra se racionalnost i praktičnost. One uvijek znaju što žele, zato polako, ali sigurno postižu željeno. Ove žene nikako ne podnose nestabilnost. Emocije i osjećaji su im uvijek na prvom mjestu, iza racionalnog razmišljanja.

Maj

U maju se rađaju samostalne i zahtjevne, beskompromisne i odlučne žene. Ne opraštaju lako nikome, može doći i do razvoda, iako će kasnije, neminovno žaliti. To su tvrdoglave žene – lideri, zato je njima bolje zauzeti ured šefa, nego pronaći muža. Za prioritet stavljaju sve materijalno.

Juni

Junske žene su vrlo oprezne. Često su ranjive i nesigurne, ali pri tome, toliko su dobre da nikad neće biti osvetoljubive. Ne vole sukobe, imaju dobru intuiciju, koja im pomaže u izbjegavanju konflikata. Postupaju prema raspoloženju.

Juli

U ovom mjesecu rađaju se skromne i stidljive žene. Često brinu i stalno se bave samoispitivanjem. Cijeli njihov život je potčinjen raspoloženju. Skromne i romantične, u stanju su duboko osjećati, ali nikad to ne pokazuju. Dom i porodica su za ove žene najvažnija životna stvar.

August

Najponosnije i najnezavisnije žene su rađaju u ovom mjesecu. One su dobre i plemenite, ali vrlo željne moći. Vole biti u centru pažnje, jako cijene neovisnost. Imaju veliku karizmu i unatoč mnoštvu zainteresovanih muškaraca, najviše vrednuju porodične odnose. Vrlo su iskrene i pristojne žene, zato su često podložne prevari.

Septembar

Septembarske dame – emotivne i temperamentne. Od drugih žena razlikuju se razboritošću i proračunatošću. Izuzetno su samoljubive i pomalo škrte, zato se teško odvajaju od novca i vraćaju dugove. Vole biti u društvu, ali uvijek traže vlastitu korist. Vrlo su ljubomorne, izuzetno su pedantne i znaju vrlo dobro kuhati.

Oktobar

U oktobru se rađaju vrlo jednostavne u komunikaciji, odgovorne i oštroumne žene. Umjereno su praktične, ali u isto vrijeme i velikodušne. Odluke donose vrlo oprezno. Imaju dobru memoriju. Vrlo su principijelne, i ne opraštaju izdaju, iako uvijek pokušavaju sačuvati porodicu, u kojoj zauzimaju lidersku poziciju. Odlične su domaćice.

Novembar

Proračunate i sebične žene. Vrlo su jake ličnosti s visokim nivoom intuicije. Njihovi supružnici će morati prihvatiti činjenicu da se njihovo mišljenje neće često uzimati u obzir. Znaju čuvati i vrlo su ekonomične. Vrlo su strasne u ljubavi i temperamentne. One znaju voljeti duboko i jako.

Decembar

Decembarske žene su emotivne žene s eksplozivnim karakterom. Uporne i neustrašive, nezavisne i direktne, one će postizati uspjeh nadilazeći sve prepreke. Vrlo su komunikativne, romantične, idealistične, dobre su prijateljice. Ne odlikuju se štedljivošću i vrlo su temperamentne, tako da u porodičnom životu često imaju poteškoće.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh