Svaštara

Kćerka se molila Bogu: Kada je tata čuo šta je tražila, oblio ga ledeni znoj!

Kada je završio čitanje priče za laku noć i ušuškao je u krevet, otac je rekao kćerki: “Nemoj da zaboraviš da se pomoliš Bogu”.

Otac i kćerka - Shutterstock

Advertisements

Djevojčica je zatvorila oči i rekla: “Bože, blagoslovi moju mamu, blagoslovi moga tatu, blagoslovi moju baku i dobro pazi na moga deku.

Njen tata je bio zbunjen, pa je upitao: “Zašto si rekla: ‘Pazi na moga deku’?” Djevojčica je odgovorila: “Zato što će deka uskoro biti sa Bogom, u raju.” Sljedećeg dana, porodica je primila vijest da je deda umro te noći u snu. Djevojčicin otac nije mogao da vjeruje. Da li je moguće da njegova kćerka stvarno predviđa budućnost? Ili je to bila samo slučajnost?

Sljedeće noći, otac je osluškivao pored vrata njene spavaće sobe, ne bi li čuo njene molitve. “Bože, blagoslovi moju mamu, blagoslovi moga tatu i dobro pazi na moju baku.” Sljedećeg dana su saznali da je baba iznenada preminula. Djevojčicin otac je znao da to ne može da bude slučajnost, pa je iz noći u noć stajao ispred vrata njene sobe i slušao molitvu. Nekoliko sedmica kasnije, čuo je kako govori: “Bože, blagoslovi moju mamu i dobro pazi na moga tatu.

Te noći je bio toliko zabrinut zbog svoje predstojeće smrti da nije mogao oka da sklopi. Ujutru je unezveren, prestravljen i umoran otišao na posao i proveo dan za kancelarijskim stolom, očekujući u strahu užasan kraj. Kada je došlo vrijeme da krene sa posla, sjeo je u auto i pažljivo se uputio ka svojoj kući. Nije mogao da vjeruje da je još uvijek živ kada je otvorio vrata. Ušao je u dnevnu sobu i tamo ugledao svoju ženu sa izrazom tuge i očaja na licu.

Šta se desilo“, upitao je. “Nećeš vjerovati. Danas se nešto užasno dogodilo na poslu“, odgovorila je. “I ja sam imao užasan dan“, rekao je on, “ali nije važno. Šta je bilo?

Imali smo sastanak i sve je izgledalo normalno. A onda je odjednom moj šef ustao, ščepao se za grudi i umro od infarkta na naše oči“, ispričala mu je žena, prenosi “Fokuzz“…


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh