Svaštara

ŠOKANTNA ISPOVIJEST DADILJE MILIONERA: “Izgledali su kao savršena porodica, ali je istina DRUGAČIJA!”

“Šta je potrebno za vaspitanje sretne djece? Svakako, to nije novac”, tvrdi dadilja iz Chicaga, Elena Minčeva. Ta 35-godišnjakinja iz Rusije, koja je udata i nada se kako će uskoro imati svoju djecu, provela je godinu dana radeći kao dadilja jednog od najbogatijih parova Amerike.

Dadilja

Advertisements

Sada svoja iskustva dijeli u novoj knjizi “Dadilja milionera”, piše “Express“…

Vrišteći iz sveg glasa, Gospođa Majka me opominje jer “ne koristim svoj mozak” i kune se kako će mi dati otkaz.

“Više ne radiš za mene. To je moja kuća i ne mogu da te podnesem” s prezirom izgovara.

Njen muž, kojeg nazivam Gospodin, koji svjedoči tom trenutku, joj uzvraća: “Zapravo, to je moja kuća. I što kažeš na to da ona ostane, a ti odeš?”

Svađa se pretvara u još jednu neugodnu dramu tokom mog rada za milionere i roditelje koji žive u luksuznoj vili u Chicagu. Kao i obično, koristili su me kao piona u svom mučnom odnosu.

Posao sam dobila 2014. uzbuđena zbog rada u onom što je izgledalo kao “savršena porodica”, na čelu sa zgodnim i uspješnim preduzetnikom i njegovom prekrasnom suprugom, koja je nekada radila kao model.

Relativno nova u SAD, odakle sam stigla iz Moskve, tražila sam dobro plaćen posao čuvanja bebe sa smještajem koji bi zadovoljio moju ljubav prema djeci. Moja plata, od 150 dolara u gotovini na dan, plus soba i hrana za posao od 16 sati, odnosno između 6 ujutro do 22 sata – omogućio mi je da štedim.

Nadala sam se da će to biti dugoročno zaposlenje. Čak i na moj prvi radni dan, zazvonila su mi zvona za uzbunu. Jedan od važnijih zadataka je bilo kuhanje, pa sam pripremila tjesteninu i umak za djecu, Izabelu (8), Kameron (7) i 4-godišnjeg Džeka.

Majka je tada uletjela je u ogromnu kuhinju.

“Zašto ga nisi nahranila?” pitala je, pokazujući na Kamerona koji nije ništa pojeo.

Nisam znala na šta misli. Ljutito je krenula prema stolu, uhvatila tjesteninu i stavila mu u usta.

“Moraš da ga hraniš, on neće sam da jede”, bijesno je rekla.

Imao je sedam godina, ali se nije sam hranio. Pitala sam se šta je sljedeće.

Kako su prolazile sedmice, bila sam tretirana više poput psa nego dadilje. Kroz moj 16-satni radni dan sam neprestano bila na nogama. Ako nisam bila s djecom, čistila sam, kuhala, kupovala, obavljala zadatke ili prala veš. Nisam imala pauzu i imala sam pravo samo na jednu slobodnu dedjelju u dvije sedmice.

Međutim, ako sam mislila da je meni loše, samo je trebalo da pogledam djecu. Oni jedva da su provodili vrijeme sa svojim roditeljima, koji su bili većinom prezaposleni ili naprosto nezainteresovani da bi im posvetili svoje vrijeme.

Činilo se da Kameron najviše pati. Imao je poteškoća u svojoj privatnoj školi gdje godina košta 20 hiljada dolara.

Najgori incident se dogodio za vrijeme njegovog boravka u ljetnjem kampu gde je dan koštao sto dolara, kad je njega i Izabelu pokupio autobus da i odveze. On je uvijek tražio da ga njegova mama ili ja tješimo, međutim roditelji su željeli da postane društveniji i više se zbliži s vršnjacima.

“Ne želim da idem” vikao je.

Jednom se privio za majčine noge, preklinjući je da ne ode na večeru. Ona je okrenula svoje mračne, bijesne oči prema meni i naredila mi da ga uzmem.

“Ti si dadilja, ali očito nemaš pojma što da radiš s njim” napadala bi me.

Muž je eksplodirao od bijesa. “Ti si majka, ne znaš što da radiš s vlastitim sinom” odbrusio bi joj. Činilo se kako uživa u svakoj riječi te optužbe.

Nakon 10 mjeseci rada znala sam da moram da idem.

Zašto sam uopšte ostala tako dugo? Nije bila samo stvar u parama, ja sam voljela izazove i željela sam nekako da promijenim stvari, da pomognem djeci.

No, nisam htjela više da budem instrument u njihovim svađama, pa sam napokon dala otkaz, pokupila svoj kofer i otišla.

Od tada sam sretno zaposlena kod ljudi koji puno rade, ali nemaju milione da se njima razbacuju.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh