Svaštara

Riječi Merilin Monro i dalje VLADAJU društvenim mrežama: “Mudra djevojka sluša i ne vjeruje” i još 18 nezaboravnih citata

Legendarna glumica bila je mnogo više od plavokose ljepotice, a to potvrđuju i njeni čuveni citati, koji se pominju decenijama nakon njene smrti.

No image - Haber.ba

Ljepota Merilin Monro uvijek je bila u prvom planu, a ljudi su vjerovali da sem nje najpoznatija holivudska plavuša nema šta da ponudi, tako da su njene mudre izreke bivale pomalo zaboravljene, piše “TV Best“…

Danas se vjerovatno često susrećete sa njima, a da možda i ne znate da su u pitanju njene riječi.

 1. Ljepota je u nesavršenosti. Ludilo je genijalno i bolje je biti apsolutno smiješan nego apsolutno dosadan.
 2. Muževi su, uglavnom, dobri kao ljubavnici – kad su nevjerni svojim ženama!
 3. Pravi ljubavnik je čovjek koji te uzbudi i kad te poljubi u čelo, kad ti se smije u oči ili kad samo zuri u prazan prostor.
 4. Ako možete navesti ženu da se smije, možete je navesti na bilo šta!
 5. Uvijek sam kasnila na sastanke – ponekad i po dva sata. Pokušavala sam da to promijenim, ali stvari koje su me navodile da kasnim činile su mi preveliko zadovoljstvo!
 6. Znala sam da pripadam javnosti i svijetu. Ne zato što sam bila talentovana, ili lijepa, već zato što nisam pripadala ničemu i nikom drugom!
 7. Prije braka, djevojka treba da vodi ljubav s muškarcem da bi ga zadržala. U braku, treba da ga zadrži da bi vodila ljubav s njim!
 8. Ja sam lijepa, ali nisam božanstvena. Griješim, ali nisam zla. Dobra sam, ali nisam anđeo!
 9. Potrebna je pametna brineta da bi glumila glupu plavušu!
 10. Pokušavaj, drži se i uvijek, ali uvijek, vjeruj u sebe jer ako ti ne vjeruješ, ko će?! Dakle, glavu gore! I najvažnije: smij se jer život je prelijepa stvar i nudi toliko razloga za smijeh!
 11. Niko mi nikad nije rekao da sam lijepa dok sam bila djevojčica. Svim djevojčicama treba reći da su lijepe, čak i ako nisu!
 12. Istina je da nikad nisam zavaravala nikog. Ja sam im samo dozvoljavala da se zavaraju sami. Nije im bilo bitno ko sam i šta sam. Umjesto toga, stvarali su lik za mene. Nisam željela da se raspravljam s njima. Oni su, očigledno, voljeli nekog ko nisam bila ja!
 13. Mudra djevojka poljubi, ali ne voli; sluša, ali ne vjeruje; i ostavlja – prije nego što je ostavljena!
 14. Najljepše se osjećam kad spavam. Bar tad mogu da sanjam!
 15. Bolje je da vas zamrze zbog onog što ste, nego da vas vole zbog onog što niste!
 16. Da sam poštovala sva pravila, nikada nigdje ne bih stigla.
 17. Ne znam ko je izmislio visoke potpetice, ali sve žene mu puno duguju.
 18. Imam previše fantazija da bih bila domaćica. Mislim da sam ja zapravo fantazija.
 19. Postojala je djevojka koja je znala kako da bude sretna čak i onda kada je bila tužna. A to je važno, znate?

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh