ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Svaštara

NIJE ZNAO ŠTA ĆE SA NASLIJEĐENOM STAROM KUĆOM: Kada je ušao unutra i pomjerio namještaj, PRONAŠAO JE…

Pronađen plijen u kući bio je vrijedan čak 3,5 miliona eura. Francuz koji je naslijedio kuću od preminulih rođaka otkrio je nevjerovatnu riznicu zlatnih novčića i poluga vrijednih nekoliko miliona eura. Blago je bilo jako dobro sakriveno ispod namještaja i u kupatilu.

Kuća - Web-tribune.com

Bilo je tu ukupno 100 kilograma zlata: oko 5.000 zlatnih komada, dvije zlatne poluge od 12 kilograma i 37 zlatnih šipki od po kilogram. Bilo ga je svugdje po kući i toliko je dobro sakriveno da ga ni ja nisam uspio vidjeti”, rekao je Nikolas Firfort, lokalni aukcionar, potvrđujući saznanja “La depeche” novina.

Firfort, koji je u kući bio da procjeni vrijednost namještaja za novog vlasnika, izjavio je da je plijen pronađen u kući vrijedan 3,5 miliona eura.

Blago je pronađeno sasvim slučajno kada je novi vlasnik, koji je želio da njegov identitet i srodstvo sa prethodnim vlasnicima ostanu tajna, pokušavao da pomjeri namještaj i kada je naletio prvo na omanji kovčeg pun zlatnih novčića sakriven u unutrašnjosti jednog komada namještaja.

Zatim je slijedila boca viskija takođe puta novčića, pa su se dalje nizala otkrića jedno za drugim, sve dok nije stigao do jack-pota, odnosno do zlatnih poluga i šipki.

Kako se kasnije ispostavilo, zlato je kupljeno 1950. i 1960. godine, a svi certifikati o njegovoj kupovini takođe su pronađeni u kući.

Zlato je već rasprodato kupcima po Francuskoj i drugim zemljama, a pravi vlasnik bi sada mogao da ima ozbiljnih problema sa plaćanjem poreza. Pored toga što je dužan da plati 45% poreza za nasljedstvo, moraće da plaća porez tri godine jer su njegovi preminuli rođaci sakrivali bogatstvo, prenosi “Telegraf“…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh