ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Svaštara

5 stvari koje vam uništavaju život koji želite

Svako želi živjeti život punim plućima, u stvari to je i ono najbitnije vezano za život.

Žena - Blogspot.com

Mi smo ovdje da iskusimo život u njegovom najvećem potencijalu – uspjehe, padove i sve ono između.

Međutim, mnogi od nas se loše odnose prema sebi, vjerujući u određene vrijednosti ili ograničenja, piše “Forever conscious”.

Ova uvjerenja spriječavaju nas da živimo naš najbolji život.

Top 5 uvjerenja koja nas sprečavaju da živimo naš najbolji život uključuju:

Nije važno voljeti sebe

Voljeti sebe je jedno od najvažnijih stvari koje možemo učiniti kako bismo živjeli život u njegovom punom potencijalu.

Voljeti sebe ne znači samo površno se maziti materijalnim predmetima, priuštiti si jedan dan u toplicama – voljeti sebe znači svim srcem prihvatiti, cijeniti sebe i izraziti zahvalnost što se svaki dan nalazite u svom tijelu, prenosi “Atma“…

Dakle, mnogi od nas sebe stavljaju na zadnje mjesto, svi drugi su im važniji.

U redu je davati, ali najvažnije je sebe staviti na prvo mjesto, to je zdrava i svjesna stvar koju možete učiniti, jer kako bi zaista mogli dati, morate prvo biti ono što dajete.

“Voli sebe kao da ti život ovisi o tome, jer zaista i ovisi” – Anita Moorjani

Ja sam kažnjen zbog pogrešnih izbora i nagrađen zbog onih dobrih

Pojam “dobrog” i “lošeg” je iluzija koju koristimo kako bi opravdali određene stvari u društvu. Bog, Svemir, Izvor (kako god to želite nazvati), ne sudi, nego samo reaguje i odražava nazad vaše vlastite vibracije.

“Svemir vas ne kažnjava niti vas blagosilja. Svemir odgovara na vibracioni stav koji emitujete”- Abraham Hicks

To znači da nije toliko bitno ono što radimo u životu, već je bitna naša energija koja stoji iza toga. Kakvu god energiju šaljemo u svemir, upravo to je ono što ćemo dobiti nazad.

Zaboravite “loše” i “dobro”, kao da su samo etikete, mi češće reagujemo iz jezgre mjesta ili straha ili ljubavi. Kada reagujemo sa strahom, Svemir odgovara istom mjerom, kada reagujemo s ljubavlju, Svemir odgovara na isti način.

Ja nisam dovoljan

Mi smo uvijek svoji najgori neprijatelji. U stvari, kada bi polovica nas obratila pažnju na zlostavljanje koje si serviramo na dnevnoj bazi, mi bi bili šokirani.

Misli poput – “Ja sam tako debela” ili “Ja to ne mogu” ili “Ja nisam dovoljno dobar”, često mogu proći neotkriveno, ali mi ih podsvjesno čujemo, a one utiču na nas bez obzira jesmo li mi toga svjesni ili ne.

Razumijevanje i spoznaja da ste dovoljno dobri i savršeni, upravo onakvi kakvi jeste, je vrlo oslobađajući osjećaj, onaj koji će vam pomoći da živite svoj život u potpunosti. Već imate sve što bi eventualno mogli trebati ili željeti – to sve živi u vama, a zatim se izražava na van.

“Ti si dovoljan. Toliko si dovoljan, da je čisto nevjerovatno koliko si dovoljan”- Sierra Boggess

Biti ću sretan kada …

Kada vežete svoju sreću za ishod nekog događaja ili situacije, to će uzrokovati situaciju u kojoj zauvijek jurite sreću, umjesto da uživate i živite je svaki dan. Sretni ljudi su oni koji su naučili biti sretni u sadašnjem trenutku, umjesto da čekaju da se nešto dogodi.

Istinska sreća proizlazi iznutra, nikakva fizička situacija ne može je proizvesti. Fokusirajte svoju energiju na sadašnji trenutak i nađite sreću u svemu što jeste – to je jedini način da budete istinski i vječno sretni.

Moram tražiti svoju svrhu

Vaša svrha nije nešto što vas čeka na vrhu ogromne planine, vaša svrha je već u vama i što se više uskladite s istinskom suštinom sebe, to će se više vaša svrha otkrivati. Otkrivanje svoje svrhe je jedna od najboljih stvari koje možemo doživjeti u životu, ali to nije nešto što zahtijeva mapu.

Umjesto da proganjate svoju svrhu, fokusirajte se na bitno i budite vjerni svom istinskom “ja”. Fokusirajte se na biće koje zaista jeste, bez straha od osude. Na taj način vaša svrha će vam se automatski otkriti.

Ako želite živjeti život u potpunosti, morate početi cijeniti svu punoću vašeg bića, ono što zaista jeste. Učite voljeti sebe, poštujte sebe i znajte da ste dovoljni koliko god je to potrebno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh