ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Svaštara

Dala 3-godišnjeg sina na usvajanje u nadi da će imati bolji život: 7 godina kasnije, saznala je nešto što nije očekivala

Život Kris Smit je teško započeo. Tokom djetinjstva išla je od jedne do druge hraniteljske porodice.

Dječak - Screenshot/YouTube

Zlostavljana je i zanemarivana, tako da uopšte nije čudno što je pobjegla sa samo 14 godina. Saznajte šta se sa njom dogodilo, piše “Fokuzz“…

Kada pobjegnete, život nije jednostavan. Od loših veza, spavanja na ulici do prosjačenja. Kada je imala 17 godina, rodila je sina Metjua. Nakon što je on rođen, uselila se kod jednog čovjeka koji je imao problem sa alkoholom. Uprkos stalnim sukobima, ona je pokušala da stvori svoju malu porodicu.

Zatim je ponovo zatrudnila, ali je njena kćerka umrla samo par dana nakon rođenja. Njena sahrana održana je na Metjuov treći rođendan. Za Kris je to bilo previše:

Morala sam slaviti dan rođenja jednog djeteta i žaliti za životom drugog. To me je slomilo.

Tragedija joj je nešto pojasnila, nešto što joj je slomilo srce. Ona jednostavno nije mogla da ponudi Metjuu ono što je željela za njega. Dala ga je na usvajanje. On je imao 3,5 godine a ona 21. Smatrala je da je to bila ispravna odluka.

U to vrijeme odvojila se i od svog partnera. Narednih sedam godina bile su nespokojne za nju: nije imala jasan cilj i nije mogla da pronađe svoje mjesto u svijetu. Često nije imala krov nad glavom i bila je očajna.

Onda se jednog dana sve promijenilo. Kris je ušla u restoran i skupila hrabrosti da traži posao. Vlasnik je vidio nešto u Kris i želio je da joj pruži šansu. Cijeli njen život se preokrenuo. Sada je radila, imala je krov nad glavom, i polako je svoj život dovodila u red.

Ubrzo nakon toga upoznala je novog muškarca, Džoa, koji ju je tretirao s poštovanjem. Do tada je imala samo loša iskustva, tako da je ovo za nju bilo potpuno novo. Sada je spoznala pravu ljubav!

Kris i Džo su se vjenčali. Bio je odličan otac, a Kris je konačno saznala kako je imati normalnu porodicu. A njeno dijete? Mislila je na njega sve vrijeme. Konačno, Džo ju je motivisao i podržao da se obrati socijalnim službama i da se raspita o svom sinu Metjuu.

Ono što je saznala nije bilo uopšte ono što je očekivala. Za svih 7 godina od kada ga je ostavila, niko ga nije usvojio. Svih tih godina, dok je ona plakala nad njegovom fotografijom, on je bio u instituciji gdje ga je i ostavila.

Odvezla se tamo i uslijedilo je emotivno iskustvo za sve prisutne. Socijalni radnici rijetko viđaju ovakve slučajeve. Sada, kada je majka sasvim stabilna, mogla je da odvede Metjua kući, tačnije da ga usvoji. Kris nije mogla da vjeruje da je ponovo kraj svog sina, da ga drži u naručju i da ga nije zauvijek izgubila.

Pogledajte ovu dirljivu priču:


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh