ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Svaštara

Ne znajući šta čini, čovjek je STRAŠNO UVRIJEDIO DOKTORA! Ostao je bez riječi kada mu je DOKTOR ODGOVORIO!

Kakva predivna priča! Čovjek nikada ne zna gdje može da pronađe mudrost!

Ilustracija - Pixabay.com

Jedan profesor sa fakulteta žurio je na predavanje i zato je uletio u prvi taksi koji je vidio na ulici. Rekao je kuda ide i, kako je vožnja odmicala, pomislio kako bi bilo dobro da razgovorom prekrati vrijeme do fakulteta, prenosi “Dnevno“…

“Kako se zovete?“, pitao je taksistu.

Vozač se predstavio.

“Koliko dugo se bavite taksiranjem?”

Tek nešto više od dvije sedmice.

Profesoru nije bilo pravo kada je čuo da ga vozi neiskusan vozač i da su tako možda obojica u opasnosti, ali ne reče ništa. Taksista je izgledao kao stariji čovjek i, iz nekog razloga, kao osoba od povjerenja.

“Ne izgledate kao taksista“, reče najzad.

Ja i nisam taksista, ja sam doktor – odgovori vozač.

“Doktor pa taksista?! Kako? Zašto? Ostali ste bez posla?”

Ne, još uvijek radim u bolnici.

“Onda nije u pitanju novac! Kako možete da oduzimate nečiji hljeb tako što radite dva posla! Sram vas bilo! Vi ste pohlepan i gramziv čovjek“, naljuti se profesor.

Nikome ja ne oduzimam hljeb, nego ga zarađujem – reče mirno taksista/doktor.

“Kako to?”

Ovo je taksi mog pacijenta taksiste. On već sedmicama leži u bolnici. Ima ženu i djecu, ali samo on radi. Porodica mu gladuje sada kada je bolestan. U časovima kada ne radim, ja vozim umjesto njega i novac koji zaradim odnosim njima – objasni vozač.

Profesor je ostao bez teksta. Do kraja vožnje je šutio. Kada su stigli do fakulteta, izvadio je novac iz novčanika i platio vožnju. Prije nego što se taksista/doktor odvezao, profesor je skinuo šešir sa glave i poklonio mu se.

“Hvala vam gospodine na divnom predavanju koje ste mi održali. Vaš taksi bio je najbolja katedra”, rekao je i otišao da priču o taksisti/doktoru velikog srca podijeli sa svojim studentima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh