ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Svaštara

Novo istraživanje: Dlakavost na nogama kod žena utiče na talent za heklanje

Istraživanje temeljeno na analizi heklanih radova žena koje svoje dlake na nogama puštaju i žena koje se depiliraju dokazuje da je talenat za heklanje usko povezan sa rastom dlaka na nogama.

Heklanje - Zog.hr

Istraživanje je pokazalo da žena ukoliko želi da dobro hekla sve što je potrebno jeste da se prepusti rastu dlaka na svom tijelu. Naučnici tvrde da je tajna u tome što žena koja se prepustila prirodi ima nagon da nametne svoje mišljenje i traži ravnopravnost, a pri tome svoj spokoj traži u heklici pri čemu nastaju fantastični radovi.

Rezultati istraživanja se temelje na 250 žena sa dlakavim nogama i 250 žena sa depiliranim nogama. Žene koje su učestvovale u istraživanju su imale zadatak da u kratkim suknjama, sjedeći na trgu, izheklaju po dva rada. Prolaznici su više obraćali pažnju sa velikim čuđenjem na žene koje su imale dlakave noge, što je njima postala motivacija da bolje naprave svoj rad. Na kraju su rezultati bili neuporedivo bolji kod žena sa dlakavim nogama, potvrđujući tako teoriju Dunbarovog broja.

Dunbarov broj je teorija koja tvrdi da veličina dlake iznad 2-3 centimetra ima veći potencijal da napravi u prosjeku tri heklana rada na dan. Robin Dunbar je antropolog koji je na svoju teoriju dodao i tezu koja kaže da žene koje zadovoljavaju tu dužinu dlake mogu da heklaju na bilo kojem mjestu pa čak i kada idu u grad. Ono što je tajna ove teze jeste da njihove noge trebaju da budu otkrivene jer predstavljaju izvor inspiracije, pokazalo je ovo istraživanje, piše “Karakter“…

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh