Svaštara

Greške koje činimo kada flertujemo putem poruka

U današnje vrijeme maltene je neizbježno dopisivanje porukama, a često i flertujemo na ovaj način. Ako želite zainteresovati suprotni stranu, neke stvari ne smijete raditi.

Ljubavne poruke - 24sata.rs

Čini se kako su i muškarci i žene stvorili prilično detaljno mišljenje o tome što je u dopisivanju dozvoljeno, a šta strogo zabranjeno. Istraživanje je sprovela britanska kompanija “TalkTalk Mobile” na 1.000 ispitanika, a evo šta je saznala:

Više od polovine anketiranih muškaraca otkrilo je kako im je sasvim normalno da prekinu vezu putem SMS poruke, dok 62 posto žena smatra kako je jedini prihvatljiv način za raskid onaj licem u lice, piše “Cosmopolitan“…

Takođe, prekomjerno korištenje akronima, pri vrhu je stvari koje ne treba činiti prilikom dopisivanja. LOL!

Poruke poput “Nisam siguran/sigurna da li si dobila/o moju zadnju poruku”, takođe zauzimaju visoko mjesto na listi stvari koje idu neopisivo na živce, jer odavno više ne živimo u vremenu goluba pismonoša.

Još jedan grijeh tekst flerta uključuje identičnu, ponovno poslatu poruku, ukoliko je odgovor izostao. No, nije sve tako crno.

Istraživanje je takođe otkrilo što bi sve trebalo da radimo tokom sms-flerta, ako želimo nekoga da ostavimo zainteresovanim.

Brz odgovor svakako je jedna od važnijih stvari, nekoliko sati je ono što bi ispitanici maksimalno čekali. Tu su i poruke za dobro jutro i laku noć te isključivanje telefona tokom sastanka.

Pijani SMS-ovi? Radije nemojte. “Gotovo 70 posto nas zna nekog s lošim telefonskim manirama, a samo petina ljudi misli da su njihove navike loše i da ih treba promijeniti”, stoji u zaključku.

Sad ta petina bar zna šta im je činiti.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh