Svaštara

HITLEROVA ROĐENA SESTRA dala je SAMO JEDAN INTERVJU! Ono što je rekla MNOGIMA SE NIJE DOPALO

Nakon Drugog svjetskog rata mnogi su se predstavljali kao bliži i dalji rođaci Adolfa Hitlera. Ipak, istina je bila da je od cijele familije njemačkog diktatora živa bila samo ova žena.

Paula Hitler - Wikipedia

Advertisements

Paula Hitler, nekad zvana i Paula Vulf bila je mlađa sestra njemačkog političara Adolfa Hitlera i posljednje dijete Alojza Hitlera i njegove treće supruge Klare.

Par je imao šestoro djece, ali su preživjeli samo Adolf i Paula što znači da je upravo ova žena bila najbliži rod njemačkom diktatoru (imali su i polusestru po ocu Angelu).

38455-paula-280x425

Kao dječak, Hitler je često bio žrtva batinjanja svog oca. Zauzvrat, kada je postao tinejdžer, Hitler je tukao svoju sestru. Jedna od najranijih sjećanja na njega, kako je Paula mnogo kasnije ispričala, bilo je ono gdje je kao osmogodišnju djevojčicu udara po licu, prenosi “Dnevno“…

U porodici Hitler se i inače da batinanje djece gledalo kao na dobru praksu. Čak je i majka Klara vjerovala da je to što Adolf s vremena na vrijeme izudara Paulu “dobro za njeno obrazovanje”, piše portal “Listverse”.

Paula je mladost provela u Beču gdje je prvo radila kao sobarica, a zatim kao sekretarica. Sve ovo vrijeme nije imala kontakta sa bratom iako je i on boravio u gradu pokušavajući da uspije kao slikar.

Brat i sestra ponovo su se susretli ‘30-ih. Paula je bankrotirala i Adolf joj je tada poslao novac da se izvuče iz dugova. Finansijska pomoć se nastavila sve do Hitlerovog samoubistva 1945. godine.

Najveći dio rata Paula je provela kao sekretarica u vojnoj bolnici pod lažnim prezimenom Vulf koje je preuzela na bratovljevo insistiranje. Historičari tvrde da je nacistički diktator imao jako nisko mišljenje o njoj. U jednom razgovoru sa saradnicima o njoj je govorio kao o “glupoj guski”.

Posljednji “pravi” Hitler

Nakon 1945. godine Paulu su uhapsili Amerikanci. Ispitivana je i naknadno puštena jer nikada nije bila politički aktivna, a ni član nacističke partije. Tvrdila je da je brata tokom rata vidjela samo dva puta, ali da ne može da vjeruje da je on odgovoran za zlodjela koja mu se pripisuju.

Ipak, naknadna istraživanja pokazala su da Paula nije bila baš tako naivna kakvom se predstavljala. Ruski istražitelji su otkrili da je bila vjerena za nacističkog doktora Ervina Džekeliusa, odgovornog za smrt preko 4.000 ljudi u gasnim komorama. Ervin je uhapšen i umro je u zatočeništvu, ali je Paula ostala na slobodi, seleći se iz jednog grada u drugi i živeći od pomoći preživjelih članova SS-a i Hitlerovog unutrašnjeg kruga povjerenika.

Neposredno pred svoju smrt, Paula je dala televizijski intervju i to je bilo njeno jedino javno pojavljivanje. Emisija je emitovana 1959. godine kao dio programa “Tyranny: The Years of Adolf Hitler” i Paula je u njoj uglavnom govorila o svom i bratovljevom djetinjstvu odbijajući da odgovara na pitanja vezana za politiku.

Iako je govorila i o batinjanju, sjećanja na brata bila su čudna mješavina ogorčenosti i divljenja.

Kada smo se kao djeca igrali moj brat Adolf je uvijek bio vođa. Svi drugi su ga slušali. Valjda su instinktivno znali da je njegova volja jača od njihove”, ispričala je Paula.

Umrla je 1960. godine kao posljednji član Hitlerove najbliže porodice. Nije se udavala i nije imala djece.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh