Svaštara

Medicinske sestre upozorile: 5 prekršaja koje morate prestati raditi

Bez obzira na to jeste li pacijent ili osoba koja u bolnicu dolazi u posjetu, trebate poštivati određena pravila. U nastavku pogledajte koje to greške medicinske sestre ometa o detaljnom odrađivanju njihovog posla.

Bolnica - Pixabay

Advertisements

1. Stvaranje gužve u bolničkoj sobi

Prilikom dolaska u posjetu treba voditi računa o tome da sestrama i doktorima u svakom trenutku treba biti osiguran nesmetan prolaz do pacijenta. Međutim, mnogi ljudi ne razmišljaju o tome pa naprave gužvu u bolničkoj sobi, piše “Zadovoljna“…

Poštujte kućni red bolnice tj. pravilo o broju posjetitelja koji istovremeno smiju boraviti u bolničkoj sobi, pogotovo ako u njoj boravi više pacijenata.

2. Ignorisanje molbe za izlazak iz sobe

Ako vas sestra zamoli da napustite bolničku sobu, to znači da mora obaviti posao kojem vi ne možete prisustvovati. Poslušajte je i nemojte se uvrijediti jer ona samo želi pacijentu pružiti najbolju moguću njegu uz najveću moguću dizu privatnosti.

3. Sjedanje na prazan bolnički krevet

Potez koji je strogo zabranjen u svim bolnicama, ali to ljude ne sprječava da i dalje krše ovo pravilo. Prazan bolnički krevet spreman je za novog pacijenta, a ne za posjetioce.

4. Poštivanje pravila o vremenu posjete

Ovo pravilo je namijenjeno svima i svi bismo ga trebali poštivati. Naravno da uvijek postoje situacije u kojima se može napraviti izuzetak kao što je npr. donošenje neophodnih stvari članu porodice ili prijatelju koji je nenadano završio u bolnici, ali u tim slučajevima o vremenu dolaska konsultujte se sa sestrama.

5. Pričanje prilikom distribucije lijekova

Ovo je prije svega greška pacijenata, a oni bi trebali biti svjesni da je redovna distribucija lijekova u bolnici odgovoran posao i ne bismo trebali ometati sestre dok ga obavljaju. Izbjegavajte potencijalno neugodne situacije i pustite sestru da podijeli lijekove, pa onda pitajte šta vas zanima.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh