Svaštara

Koji poremećaj ličnosti imate? Rak je paranoičan, Bik paničar, a Blizanac…

Škorpioni i Rakovi će se više nego drugi povlačiti u sebe…

Horoskop - Facebook

Advertisements

Bikovi su najskloniji razvoju opsesivno-kompulzivnih poremećaja, a Djevica graničnih poremećaja ličnosti, piše “24sata“…

Ovan

Ovnovi su najagresivniji znakovi i skloni su eksplozivnim ispadima. Ako će ikad bolovati od nekog poremećaja osobnosti bit će riječ o isprekidanom eskplozivnom poremećaju. Karakterišu ga snažni ispadi bijesa koji nisu uopšte u skladu sa situacijom.

Bik

Najveća mana ovog znaka je tvrdoglavost. Oni imaju svoj način i ako s njima pođete raspravljati kako stvari treba raditi, to bi moglo potrajati satima. Sve dok vas ne uvjeri da je u pravu. Oni su pod najvećim rizikom od razvoja opsesivno-kompulsivnog poremećaja jer ako nije po njihovom skloni su paničarenju.

Blizanci

Imaju ovisničku ličnost. Čak i njihov znak je u paru. To znači da ne podnose biti sami i imaju konstantnu potrebu osjećati se voljeno i željeno te im to stalno iznova treba potvrđivati. Najizgledniji im je razvoj ovisničkog poremećaja osobnosti.

Rak

Skloni su gradnji zidova oko sebe. Rade to iz straha da će ih neko povrijediti, a vrlo često je taj strah potpuno neosnovan. Oni su najskloniji paranoičnom poremećaju ličnosti. Lav Prirodno su ponosni i često misle da su ipak malo bolji od drugih. Oni su najskloniji razvoju narcističnog poremećaja osobnosti.

Lav

Prirodno su ponosni i često misle da su ipak malo bolji od drugih. Oni su najskloniji razvoju narcističnog poremećaja ličnosti.

Djevica

Povrijedite li je, može se pretvoriti u vrlo zlu, ogorčenu i negativnu osobu. Ne podnose biti sami i mogu biti vrlo manipulativni da bi zadržali ljude koje žele oko sebe. Oni su najskloniji graničnom poremećaju ličnosti.

Vaga

Najgora je za sebe. Vage su po prirodi izrazito ljubazne i pristojne i vrlo često same sebe najviše zakidaju, misleći da ne zaslužuju radost, dobrobit pa čak i ljubav. Kao rezultat toga može se razviti samoporažavajući poremećaj ličnosti.

Škorpion

Njihova urođena tajnovitost i misterioznost čini ih sklonima graditi zidove oko sebe. No kod Škorpiona to može rezultovati izbjegavanjem svih društvenih situacija, razgovora uopšte i sveopštim povlačenjem u sebe. Uprkos tome, i dalje žele biti blizu drugih. Kod njih je najizgledniji izbjegavajući (anksiozni) poremećaj ličnosti.

Strijelac

Sa svojim prirodnim šarmom skloni su ga iskoristiti i za svoje mračnije potrebe. Često, ono što je za većinu pojam pristojnosti, oni shvaćaju drugačije. Oni mogu razviti antisocijalni poremećaj ličnosti.

Jarac

Perfekcionistički poremećaj je poseban oblik opsesivno-kompulsivnog poremećaja i obično se odnosi na radnu etiku. Ako njihov rad nije savršen, često počnu paničariti pa su skloni anksioznih poremećaja ako nije sve “kako treba”.

Vodenjak

Ovaj super ekscentrični i kreativni znak često hoda na tankoj liniji između zdravog razuma i ludila. Kada je prijeđu, često imaju karakteristike shizotipnog poremećaja osobnosti. To znači da imaju čudna vjerovanja o načinu na koji svijet funkcioniše, a ponekad uključuje i deluzije da su sposobni čitati tuđi um.

Ribe

Vrlo su osjetljive, a posebno na tuđe mišljenje o njima. Kao rezultat toga, često postaju ovisni o tuđoj pažnji. Kad se to i njihova romantična i nježna ličnost spoji, moguć je razvoj histrionskog poremećaja ličnosti. To znači da postaju ovisnici o pažnji u punom smislu te riječi.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh